Citys CAS-høring:Manchester City kan miste 200 millioner pund i inntekter

De neste tre dagene skal Citys anke behandles av CAS.

8. jun 2020 kl 16.40 Jens Hapnes Rege

I februar ble Manchester City utestengt fra UEFAs konkurranser i to år grunnet brudd på Financial Fair Play. Utestengelsen ble som ventet anket av det lyseblå laget fra Manchester, og i løpet av de neste tre dagene skal anken behandles i CAS, den internasjonale voldgiftsretten for sport.

Det er ventet at Citys advokater vil forsøke å fjerne eller minke utestengelsen ved å finne feil i UEFAs prosedyre.

Store økonomiske konsekvenser

Dersom avgjørelsen om utestengelse opprettholdes vil det få store konsekvenser for lagets økonomi. Forrige sesong fikk City opp mot 100 millioner pund for deltakelsen i turneringen, i tillegg til flere millioner i sponsorinntekter, skriver The Times

Samtidig har flere stilt spørsmål ved om Liverpools nærmeste konkurrenter fortsatt vil kunne holde på sine stjernespillere og sin ettertraktede trener dersom utestengelsen blir et faktum. 

SER ETTER NYE MULIGHETER? Kevin de Bruyne er blant spillerne som kan se etter nye muligheter dersom Guardiolas menn ikke får delta i Champions League.

SER ETTER NYE MULIGHETER? Kevin de Bruyne er blant spillerne som kan se etter nye muligheter dersom Guardiolas menn ikke får delta i Champions League.

Pep Guardiola og Raheem Sterling har tidligere uttalt at de blir værende uavhengig av sakens utfall, mens Kevin De Bruyne har stilt spørsmål ved sin egen fremtid i klubben dersom klubben ikke kan delta i det gjeveste selskapet.

Flere av klubbens spillere er inne i sine beste år, og står i fare for å ikke kunne realisere sine drømmer i Champions League dersom laget utestenges, i tillegg til at det vil være vanskeligere å tiltrekke seg og kjøpe spillere uten europeisk fotball. 

Avgjørelse i juli

Rettssaken skal etter planen være ferdig førstkommende onsdag, og det ventes at en avgjørelse vil komme i løpet av juli. 

Dersom UEFA kan straffe Manchester City åpner det også opp for at det kan komme ytterligere sanksjoner fra Premier League. 

Avgjørelsen i saken vil ha store konsekvenser for Manchester City, i tillegg til at det vil gjøre at andre klubber med gigantiske økonomiske krefter i ryggen må ta større hensyn til regelverket i fremtiden. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]