Ønsker å kopiere ekstraordinære Liverpool

Guardiola beundrer ligalederens sesong.

29. feb 2020 kl 13.31 Kenneth Baraas

Manchester City fikk et lyspunkt i sesongen med seieren over Real Madrid i Champions League, men i ligaen har ikke sesongen utspilt seg slik som de lyseblå skulle ønske. 

Før helgens runde ligger Liverpool 22 poeng foran sin nærmeste tittelutfordrer. Det antallet kan øke til 25 i løpet av runden, ettersom Manchester City ikke skal spille Premier League-kamp i helgen. Pep Guardiolas mannskap skal spille ligacupfinale mot Aston Villa, og den spanske manageren understreker på nytt at det er andre turneringer der City forsøker å gå til topps. 

– Liverpool har vært ekstraordinære. Vi kan lære av dem. Vårt mål er å etterligne dem. Men nå er det viktigere for oss å prestere i andre turneringer, sier Guardiola, ifølge Liverpool Echo

Kan legge ekstra press på City

Manchester City kan i morgen stikke av med tittelen i ligacupen, de møter Sheffield Wednesday i FA-cupens femte runde og leder 2-1 fra første åttendelsfinale i Champions League. I ligaen trenger Liverpool fire seire for å sikre ligagullet, men det avhenger av at City tar trepoengere i sine kamper. 

Anfield-klubben skal i aksjon ved to anledninger i ligaen, før Manchester City spiller sin neste ligakamp. Jürgen Klopps mannskap skal bryne seg på både Watford på lørdag og Bournemouth den 7. mars, mens City møter Manchester United den 8. mars. En mulighet for Liverpool til å legge ytterligere press på sine arge rivaler. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]