Champions LeagueGuardiolas mannskap tok et stort steg mot kvartfinale, mens Juventus fikk det tøft i Lyon

Manchester City skaffet seg overtaket mot Real Madrid, mens Cristiano Ronaldo og hans kamerater fikk et dårlig utgangspunkt.

26. feb 2020 kl 22.52 Jens Hapnes Rege

Christiano Ronaldos og hans Juventus gjestet Lyon onsdag kveld. Det var sjansefattig de første 30 minuttene, og det virket som om det publikum var mest nervøse for var korona-viruset som sprer seg i Europa. Flere tilskuere ble observert med munnbind på tribunen. 

Etter 31 minutter ble imidlertid Juventus stjernespekkede mannskap tvunget til å våkne. Etter et glimrende forarbeid av Houssem Aouar, som har blitt linket til Liverpool tidligere, dundret Lucas Tousart ballen i Szczesnys mål. 

Etter Lyons ledermål tok Juventus over styringen i kampen. Mauricio Sarri sendte Aaron Ramsey, Gonzalo Higuain og Bernardeschi på banen i jakten på utligning, men franskmennene forsvarte seg heroisk og tar med seg et sterkt 1-0-resultat til Juventus Stadion. 

Defensive Manchester City

Pep Guardiolas mannskap har virkelig havnet i unåde hos UEFA, og motivasjonen er nok større enn noen gang for å vinne den gjeveste europeiske turneringen, før de muligens kan måtte se turneringen fra sofakroken de to neste sesongene. 

Det var tydelig at Manchester City var fornøyde med et uavgjortresultat i denne kampen borte på Santiago Bernabeu. De stilte med en defensiv lagoppstilling, hvor blant andre Sterling og Aguero ble hvilt, og var ikke redde for å slå langt - det lignet ikke på et Guardiola-lag i denne kampen. 

Det var ikke like mye «action» i den første omgangen, som man både hadde håpet og trodd da det ble kjent at de to gigantene skulle møtes. Real Madrid var nærmest, men en god Ederson i gjestenes bur sørget for at det sto 0-0 til pause. 

Aymeric Laporte, Citys desidert viktigste forsvarsspiller, måtte forlate banen med en skade på slutten av den første omgangen. Spanjolen var i tårer da han forlot banen, og det kan tenkes at han har slått opp igjen kneskaden som har holdt han ute i store deler av sesongen. 

I den andre omgangen begynte Guardiolas spillere å lære seg den nye kampplanen, og fikk bedre kontroll på kampen, men det var Real Madrid som tok ledelsen like før timen var spilt.

Det brasilianske stortalentet sprang mot mål, spilte ballen iskaldt inn til Isco som enkelt kunne bredside ballen til venstre for Ederson. 

Etter scoringen var det stillingskrig, men 15 minutter før full tid slo guttene fra Manchester tilbake, da Gabriel Jesus headet et godt De Bruyne-innlegg i nettmaskene.

Like etter Jesus ledermål skaffet Sterling straffespark til Guardiolas mannskap etter en klønete takling fra Dani Carvajal. De Bruyne tok ansvar og satte ballen sikkert i landsmannen Courtois venstre hjørne.

Sergio Ramos ble utvist da han stoppet Jesus på vei gjennom like etterpå, men hovedstadslaget greide å begrense skadene der. Det endte 1-2 på Santiago Bernabeu. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]