Premier League-rundenGabriel Jesus scoret etter tre minutter på banen. Nå er luken 19 poeng

Gabriel Jesus kom inn fra benken og ble avgjørende.

22. feb 2020 kl 20.28 Arild Skjæveland

Nummer to og tre på Premier League-tabellen møttes på King Power Stadium lørdag kveld. Det var Leicester som startet best, og Jamie Vardy løp gjennom og avsluttet i stolpen. Trolig ble vertene også snytt for et straffespark, da Kevin de Bruyne handset inne i feltet etter et frispark.

I andreomgangen handlet det mer om Manchester City. Gjestene fikk straffe for en ganske lignende situasjon som Leicester ikke fikk for i omgangen før, men Sergio Agüero fortsatt Citys fryktelige statistikk fra straffemerket. Han banket til, rett på Kasper Schmeichel.

Det så lenge ut til å gå mot uavgjort, som ville vært et strålende resultat for Liverpool. Agüero ble byttet ut da det gjensto 13 minutter, og inn kom Gabriel Jesus. Tre minutter senere var City i ledelsen, da han scoret det som var kampens eneste mål.

Avstanden ned til Manchester City er nå 19 poeng. Liverpool har én kamp mindre spilt. Den er mot West Ham mandag kveld.

Mange Everton-supportere pustet lettet ut etter dette resultatet. Det gjør at Liverpool, foreløpig, ikke har mulighet til å vinne ligatittelen på Goodison Park. Det er fortsatt en mulighet dersom de helrøde vinner alle sine kamper og Manchester City snubler.

Chelsea tok grep om fjerdeplassen

Tidligere lørdag ble det spilt en meget viktig kamp om topp fire. Chelsea tok imot Tottenham, og vant 2-1 etter scoringer av Olivier Giroud og Marcos Alonso. Antonio Rüdiger scoret selvmål på slutten, men kampen vil først og fremst huskes for en håpløs VAR-situasjon. Giovanni Lo Celso kunne blitt utvist to ganger, men ble det ikke. Etter kampen innrømmet VAR-dommeren at han hadde gjort en feil.

VAR kom også i fokus på Turf Moor. Burnley ledet 1-0 da Bournemouth hadde en perfekt kontring som endte med at Harry Wilson satte inn utligningsmålet. Det skulle ikke bli stående - ballen traff armen til Adam Smith i starten av angrepet. Straffe til Burnley som ble satt i mål av Jay Rodriguez. Dwight McNeil la på til 3-0 på slutten.

Crystal Palace har slitt den siste tiden, men ble mange nummer for store for Newcastle United, og vant 3-0 på Selhurst Park. Det resultatet gjorde at de klatret opp på 13. plass på tabellen.

Southampton slo Aston Villa 2-0 på St. Mary’s, og Sheffield United spilte 1-1 hjemme mot Brighton. Chris Wilders gutter er fortsatt med i kampen om topp fire.

Søndag spilles Manchester United - Watford, Wolverhampton - Norwich og Arsenal - Everton.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]