Liverpool er nå én seier unna Premier League-rekord

17 strake kamper med seier.

16. feb 2020 kl 02.30 Arve Vassbotten

Lørdagens seier mot Norwich på Carrow Road, var Liverpools 17. Premier League-seier på rad.

Det er tangering av klubbens lengste seiersrekke, som var mellom mars og oktober 2019. Det er også bare en kamp unna Manchester Citys rekord i toppdivisjonen på 18 strake kamper med seier mellom august og desember 2017.

Med seier mot West Ham mandag 24. februar tangeres rekorden. Om Liverpool også vinner mot Watford lørdag 29. februar, skriver Jürgen Klopps lag seg inn i rekordbøkene.

Liverpool står nå også med 43 strake kamper uten tap i serien, den rekka strekker seg tilbake til kampen mot Manchester City i januar 2019.

Ti av elleve kamper uten baklengs

Naby Keita er fortsatt ubeseiret i kampene han har spilt i serien for Liverpool. 33 kamper har det blitt, det har endt med 28 seiere og 5 uavgjort. Ingen spillere i Premier League har spilt flere kamper uten å ryke på et tap, ifølge Opta.

Når man først skriver om Liverpools imponerende tall, må vi selvsagt også ta med at Liverpool nå har holdt nullen i ti av de elleve siste kampene i serien. På de elleve kampene før det holdet laget faktisk bare nullen en gang.

Med 76 poeng av 78 mulige denne sesongen, og med en ledelse på 25 poeng til Manchester City, er Liverpool nå bare fem seiere eller 15 poeng unna å sikre trofeet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]