Klopp om ledelsen på 25 poeng:– Det er helt sinnssykt - jeg forstår det egentlig ikke

Jürgen Klopp forstår lite av den utrolige luken Liverpool har opparbeidet seg.

15. feb 2020 kl 21.25 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp så sitt mannskap plukke opp tre nye poeng lørdag kveld. Det ble overraskende tøft mot bunnplasserte Norwich. 

– Det var en vanskelig kamp av forskjellige grunner - vinden, motstanderen, deres organisering og måten vi spilte i første omgang gjorde det vanskelig. Avstanden mellom leddene var for stor, vi slo for tidlige lange pasninger inn bak forsvaret da vi ikke hadde nok spillere rundt. 

– Det var ikke slik vi ønsket å spille. Vi brukte ikke rommet mellom leddene deres, presset var ikke der og det gjorde det vanskelig. Vi fikk likevel noen gode situasjoner, og hadde gode dødballer.

– Det gode er at det er lett å forbedre en så dårlig førsteomgang. Vi forbedret oss i den andre omgangen. Trents posisjon var bedre, vi var mer kompakte og vant ballen oftere. Så kom Fabinho og Sadio, og det gjorde at Henderson kunne bidra mer offensivt. Sadio var frisk og gjorde forskjellen slik at vi vant kampen. 

Avgjørende enkeltspillere

Klopp ventet til timen var spilt før Mané fikk entre banen etter skadeavbrekket. Senegaleseren brukte ikke lang tid på å gjøre en forskjell. 

– Jeg fikk ikke med meg målet, det var så mange folk i veien. Jeg så ballen fly over forsvareren og så ballen gå i nettet. Jeg er ganske sikker på at det var en fantastisk avslutning. 

Alisson Becker spilte nok en bunnsolid kamp, og gjorde en fantastisk redning i den første omgangen da det var uavgjort på Carrow Road. Klopp er likevel sikker på at et eventuelt mål hadde blitt avblåst for offside. 

– Det var offside, 100%. Det er vanskelig i fotball nå for tiden, og hvis ingenting skjer ser vi det aldri igjen. Jeg vil si det er offside, men det er fortsatt en fantastisk redning. Han har ikke mye å gjøre i kampen, men redder oss likevel når han må. Han hjelper oss veldig ofte, det er bra, men det er det vi betaler han for, sier en spøkefull Klopp. 

Utrolig luke

– Etterhvert begynte vi å like kampen, og etterhvert ble det klart at hvis et lag skulle vinne måtte det være oss. Alt handler om karakterene til disse vidunderlige fotballspillerne. 

Den tyske treneren fikk også spørsmål om den vanvittige luken ned til det neste laget - nå er det 25 poeng og Liverpool trenger bare fem seire for å sikre tittelen. 

– Det er helt sinnssykt - jeg forstår det egentlig ikke. Jeg har aldri hatt det før og aner ikke hvordan det har skjedd. Vi fokuserer på det vi må gjøre, og det føles bra. Det er utrolig og eksepsjonelt. 

– Når jeg går inn i garderoben har vi to-tre minutter der vi analyserer med guttene, og der vi snakker om ting, og mot slutten må jeg si «gratulerer, vi vant kampen», så teller jeg tre nye poeng på tabellen. Det er veldig spesielt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]