Adrian om livet på Merseyside – Glemmer aldri debuten min mot Norwich

Den spanske keeperen har i et intervju med BBC fortalt om livet på Merseyside og hvordan det er å jobbe under trener Jürgen Klopp.

11. feb 2020 kl 19.12 Andreas B. Sandmo

Norwich er klubben Adrian fikk sin debut mot, da Alisson Becker måtte byttes ut med leggskade i serieåpningen. Lørdag er det klart for et nytt møte med the Canaries. 

Adrian forteller at debuten på Anfield var noe helt spesielt. 

– Jeg følte meg som en ny gutt i klassen som skulle presentere meg for mine nye klassekamerater. Klopp klemte meg og sa «velkommen til Anfield». Måten Anfield-publikummet tok imot meg på kommer jeg aldri til å glemme. De ga meg selvtillit, sier han til BBC.

Adrian sto deretter ti kamper til før førstekeeper Alisson var tilbake fra skade igjen.

Spanjolen holdt nullen i to kamper. Det i ligakampene borte mot Burnley og Sheffield United. 

DEBUT: Adrian fikk sin debut allerede i ligaåpningen mot Norwich denne sesongen da Alisson måtte ut med en leggskade.

DEBUT: Adrian fikk sin debut allerede i ligaåpningen mot Norwich denne sesongen da Alisson måtte ut med en leggskade.

Liverpool-helt i supercupfinalen

Bare ti dager ut i sin Liverpool-karriere ble Adrian den store helten i straffespark-konkurransen da Chelsea ble slått i supercupfinalen. Det ble hans første tittel i karrieren, et spesielt øyeblikk for keeperen fra Sevilla.

– Jeg kommer aldri til å glemme kvelden i Istanbul. Min familie hadde samlet seg for å se finalen hjemme i landsbyen hvor jeg kommer fra. Etter finalen snakket jeg med de over Face-time og det å se de gråte av glede var også et stort øyeblikk for meg. 

Adrian fikk seg også en hyggelig overraskelse av lagkamerater og trenerteam på hotellet samme kveld.

– Da vi kom til hotellet fortalte James Milner meg at jeg skulle ta med meg trofeet på rommet for natta. I starten trodde jeg ikke han mente det, men etter hvert skjønte jeg det. Han mente det faktisk og jeg fikk ta med meg pokalen på rommet hvor min bror og en nær kompis ventet på meg. Det var et stort øyeblikk.

SITT FØRSTE TROFE: Adrian ble den store helten i Supercupfinalen mot Chelsea i Istanbul.

SITT FØRSTE TROFE: Adrian ble den store helten i Supercupfinalen mot Chelsea i Istanbul.

Vil kjempe for plassen

Adrian sier at han er full av respekt for lagkameraten Alisson og mener det er fullt fortjent at det er han som er førstelagskeeper for de røde. Samtidig mener han også at brasilianeren ikke kan slappe av alt for mye. 

– Alisson fortjener virkelig alt det han har oppnådd. Jeg unner han all suksess, men han kan ikke slappe av og tro at plassen er hans til evig tid. Jeg er klar for å ta over og vil fortsette å kjempe for en plass på førstelaget så lenge jeg er her. 

RESPEKT: Adrian sier han har full respekt for lagkamerat Alisson.

RESPEKT: Adrian sier han har full respekt for lagkamerat Alisson.

Skryter av Jürgen Klopp

– Det Klopp har fått til her er ekstraordinært. Bare se på hvordan vi ligger an i ligaen nå. Det er så lett å jobbe med han. Klopp er bestandig optimistisk og har alltid et smil på lur.

Adrian mener Klopp er den beste treneren han har jobbet med.

– Jürgen har overbevist oss alle med sin lederstil. Han sier at vi kommer til å møte mange problemer i løpet av kamper, men at vi må være klare til å løse problemene. Han er her for å hjelpe oss og overfører hans kunnskap til oss som lag på en mesterlig måte. Treningene våre er intense. Klopp er ikke bare en topp trener, men også en veldig bra person. Han er nok den beste manageren jeg har jobbet med.

Adrian mener han må nyte hverdagen han lever i nå.

– Fotballkarrierer kan være over veldig raskt, så jeg passer på å nyte hvert øyeblikk jeg er her, avslutter han.

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]