– Vi er som en stein for tiden. Det er vanskelig å knuse en stein

Adrian hadde nylig bursdag. Måten det ble markert på mener han viser hvorfor Liverpool kalles en familie.

5. jan 2020 kl 12.28 Arve Vassbotten

Liverpools spanske andrekeeper, Adrian, fylte 33 år 3. januar. Sist han sto i mål for Liverpool var mot Everton, da det endte 5-2, etter at Alisson ble utvist i kampen før. Etter en ny periode på benken, er det ventet at han får en ny sjanse mot Everton søndag.

– Jeg er 33, men føler meg som 25 igjen. Jeg føler meg veldig bra både fysisk og mentalt, sier han til Liverpoolfc.com.

Han mener mottakelsen han fikk på Melwood på bursdagen sier mye om Liverpool som klubb.

– Det er som en familie. Du kommer inn hovedinngangen og alle vet at det er bursdagens din, slik som i en vanlig familie.

– Det er veldig fint å få den følelsen, før vi er ikke bare fotballspillere. Jobben vår er selvsagt å spille fotball og få poeng, men vi er også mennesker og derfor er det viktig å være nær hverandre, mener keeperen.

Scoret på straffe mot Everton

SCORET PÅ STRAFFE:
SCORET PÅ STRAFFE:  Som keeper for West Ham avgjorde Adrian på straffer da West Ham vant 9-8 i straffesparkkonkurranse mot Everton i Fa-cupen i 2015.

Sist kamp mot Everton er ikke den eneste gode opplevelsen han har hatt mot søndagens motstander. I 2015 sendte Adrian Everton ut av FA-cupen da han scoret på den avgjørende straffen mot dem.

– Det var et veldig spesielt øyeblikk.

– Det var en omkamp mot Everton på Upton Park. Alle hadde skutt, og til slutt var det keepernes tur. Joel Robles bommet på sin straffe, men jeg var faktisk veldig selvsikker. Jeg tok av meg hanskene for liksom å si: «jeg er ferdig med jobben i mål, nå skal jeg skyte som en utespiller». Det er et herlig minne, sier han.

– Vi lever drømmen

For Liverpools del har det meste gått på skinner de siste månedene. Adrian mener laget har fått inn en helt annen vinnermentalitet enn tidligere.

FÅR SINE SJANSER:
FÅR SINE SJANSER:  Sist Adrian sto i mål for Liverpool var etter at Alisson ble utvist mot Brighton. Og han har fått langt flere kamper enn noen hadde trodd, etter Alissons skade tidlig i sesongen.

– Vi er ikke en maskin, vi er mennesker, men vi har en vinnermentalitet nå. Laget har jobbet sammen noen år. Da Jürgen kom til klubben gjorde han mange bra ting. Fra slutten av forrige sesong da klubben kom til Champions League-finalen, gjorde mentaliteten laget sterkere. Det var smertefullt for laget å tape Champions League-finalen i 2018, men året etter kom de tilbake og vant den, så Super Cup, og så VM for klubblag.

– Vi lever fortsatt drømmen alle begynte å jobbe mot for noen år siden. Vi trenger å nyte det, men vi trenger også å holde beina planta på jorda.

– Det er mye det skal kjempes om, og det viktigste nå er å være sammen som en bra familie og kjempe om alt, sier han i et annet intervju med Liverpool Echo.

– Klopp er som kapteinen på en båt. Jeg vil si at han er den beste i verden akkurat nå. Alle støtter ham, og han støtter laget. Vi er alle sammen om det.

– Vi er som en stein for tiden. Det er vanskelig å knuse en stein. Fansen, folkene rundt oss, alle er som en stein, og også som en familie fordi vi tar vare på hverandre.

Liverpool mot Everton spilles søndag klokka 17.01 og vises på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]