Manchester Citys utestengelse:– Anklagene er falske

Manchester Citys daglige leder, Ferran Soriano, har kommet med en ny uttalelse i etterkant av UEFA-utestengelsen av Manchester-klubben.

19. feb 2020 kl 20.55 Einar Kvande

Anklagene mot Manchester City om alvorlige brudd på UEFAS regler for finansielt fair play er rett og slett ikke sanne, ifølge Citys daglige leder Ferran Soriano.

Fredag ble de regjerende Premier League-mesterne ilagt en utestengelse på to år, og bøtelagt med 30 millioner euro. City anker saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Våre fans kan være sikre på to ting. Det første er at disse anklagene er falske. Det andre er at vi vil gjøre alt vi kan for å bevise det, uttaler Soriano i et intervju med Manchester Citys offisielle nettside i dag.

– Eieren har ikke skutt inn penger i denne klubben som ikke har blitt skikkelig forklart. Vi er en bærekraftig fotballklubb. Vi tjener penger. Vi har ikke gjeld. Våre regnskaper er blitt gjennomgått mange ganger, sier Soriano om saken.

Soriano mener at klubben er blitt fremstilt som skyldig i brudd på FFP hele veien.

– Vi har vært samarbeidsvillige i denne prosessen. Vi har levert en rekke dokumenter og det vi mener er klare bevis på at anklagene ikke er sanne, sier spanjolen.

– Dette har vi gjort i en kontekst der informasjon er blitt lekket til media, og vi følte at vi ble betraktet som skyldige før noe engang var blitt diskutert.

– Vi har lagt frem bevis, men UEFA har lagt større vekt på stjålne mailer tatt ut av kontekst enn andre bevis vi har lagt frem som viser hva som virkelig hendte, og da er det kanskje normalt at vi føler det vi føler.

Handler om politikk

– For oss ser det ut som dette handler mer om politikk enn om rettferdighet. Nå håper vi på en rask avklaring etter en grundig og rettferdig prosess. Jeg håper dette kan være avklart før sommeren, og frem til da driver vi klubben som normalt.

Soriano forteller at City-manager Pep Guardiola er blitt informert om prosessen.

– Dette er ikke spørsmål han skal svare på. Han fokuserer på fotballen, og neste kamp. Det gjør spillerne også. De er rolige og fokuserte. Dette handler om forretninger, lover og regler, ikke fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]