Utlånt keeper tilbake i trening etter hodeskade

Kamil Grabara kan være tilbake på banen for Huddersfield om en ukes tid.

19. feb 2020 kl 19.05 Einar Kvande

Huddersfield-manager Danny Cowley har kommet med en oppdatering på skadesituasjonen til den utlånte Liverpool-keeperen Kamil Grabara.

Den polske målvakten fikk en kraftig smell i hodet da Huddersfield slo Hull 2-1 den 28. januar. Han fikk hjernerystelse og en blødning i hjernen etter at han kolliderte med sin egen kaptein, Christopher Schindler, i kampen på KCOM Stadium. Han tilbrakte to netter på sykehus på Humberside før han ble utskrevet.

Det ble sagt at Grabara måtte regne med minst 28 dager borte fra fotballen, men han var tilbake på Huddersfields treningsfelt allerede i midten av forrige uke, hvor han gjennomførte et spesielt tilrettelagt treningsprogram, melder Huddersfield Examiner.

– Kamil har begynt på det programmet vi gjennomfører for spillere som har pådratt seg hjernerystelse. Han trener på gress igjen nå, og vi tar dette dag for dag, forklarer Huddersfield-manager Danny Cowley til avisen.

– Vi må daglig følge med på utviklingen hans. Han må ta steg for steg i programmet. Men så langt har alt gått bra. Vi krysser fingrene for at det fortsetter slik. Neste stadium blir å få ham gjennom en treningskamp før han kan bli tilgjengelig for offisiell kamp igjen.

Minimum seks dager til

Grabara trener fortsatt ikke for fullt med de andre keeperne i klubben.

– Vi følger programmet slavisk dag for dag. Han begynte å trene utenfor treningsfeltet, og nå er han kommet ut på feltet. Han er involvert i treningsøktene igjen nå, og vi fortsetter å følge ham dag for dag.

– Dersom alt går bra gjenstår det seks dager av dette programmet, men det kan ta litt lenger tid enn det, avslutter Cowley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]