Ung Liverpool-keeper måtte tilbringe to netter på sykehus etter hodeskade

Kamil Grabara fikk en kraftig smell i hodet under spill for Huddersfield Town tirsdag kveld.

31. jan 2020 kl 11.25 Einar Kvande

Liverpools polske keeper Kamil Grabara er utlånt til Huddersfield Town i Championship denne sesongen. Tirsdag kveld var han i aksjon mot Hull City, og ble skadet i en kollisjon med lagkamerat Christopher Schindler i det 73. minutt av kampen på KCOM Stadium.

Målvakten fikk en kraftig smell i hodet, og fikk behandling ute på banen i flere minutter. Den polske U21-landslagskeeperen ble så transportert til sykehuset Hull Royal Infirmary, hvor han ble holdt under observasjon gjennom natten.

Ved bevissthet

Huddersfield Town rapporterte på sine nettsider onsdag at Grabara var ved bevissthet, men de forventet da at polakken ville bli værende ved sykehuset også natt til torsdag, da legene ønsket å ha den unge keeperen under observasjon i minst 24 timer på grunn av en mulig hjernerystelse.

Det ble da slått fast at Grabara ville bli undersøkt på nytt torsdag morgen, før han muligens ville bli utskrevet. Etter det ville Huddersfields medisinske sjef, Ian Kirkpatrick, ta over oppfølgingen av den utlånte Liverpool-keeperen.

Minst en måned på sidelinja

Under en presskonferanse torsdag kveld uttalte Huddersfield-manager Danny Cowley at han håper å ha Grabara tilbake i spill tidligst mot slutten av februar, og bekreftet at sisteskansen var utskrevet etter to netter på sykehus.

– Kamil er utskrevet fra sykehuset, noe som er gode nyheter. Han er mye bedre nå. Vi antar at han i beste fall blir ute i 28 dager. Han vil oppsøke en nevrokirurg, som vil stadfeste nøyaktig hvor lenge han blir ute av spill, sa Cowley.

– Han fikk en kraftig smell i hodet, og har en liten indre blødning. Han fikk en hevelse, og den måtte gå ned. Det er først når den indre blødningen er blitt borte at man kan regne sju nye dager med sykefravær på grunn av hjernerystelsen.

– Han er en ung gutt og en viktig spiller for oss, og vi ønsker ham god bedring. Fotball er viktig, men ingenting er så viktig som helsen din, la Huddersfield-manageren til.

28 kamper

Dette er utvilsomt en kraftig strek i regningen for den 21 år gamle polakken, som har hatt en god sesong på lån hos Huddersfield. Liverpool-keeperen har spilt 28 av Towns 29 ligakamper så langt. The Terriers ligger på 19.plass på tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]