– Jeg kjenner hans styrker og svakheter

Virgil van Dijk mener han vet alt om Southamptons farligste angrepsvåpen.

31. jan 2020 kl 08.45 Einar Kvande

Virgil van Dijk føler seg trygg på at han skal klare å håndtere Southamptons farligste angrepstrussel i morgen. Den trusselen heter nemlig Danny Ings, og var Van Dijks gode venn og lagkamerat i 2017/18-sesongen.

Liverpool-seier på Anfield i morgen vil bety at de røde øker forspranget i toppen av Premier League-tabellen til 22 poeng, foran Manchester Citys bortekamp mot Tottenham søndag. Men skal dette bli en realitet kan ikke Ings få stikke kjepper i Liverpools hjul i morgen.

En nøkkelspiller

– Danny har vært en nøkkelspiller for Southampton denne sesongen, og har hjulpet dem å få skuta på rett kjøl, uttaler Van Dijk til Daily Mail.

– Jeg er glad for at han har gjort det så bra der, og jeg er også glad på klubbens vegne, fortsetter nederlenderen med en fortid i nettopp Southampton.

– Jeg håper Southampton fortsetter å gjøre det bra, med unntak av på lørdag når vi skal prøve å få et godt resultat mot dem. På dette stadiet trenger jeg ikke å studere spissene deres mer.

– Normalt sett vil jeg kjenne deres styrker og svakheter. Du forbereder deg så godt som mulig mesteparten av tiden, og sørger for at du er 100 prosent klar. Spissene vi møter for tiden har vi spilt mot mange ganger tidligere.

Tok en god beslutning

Van Dijk forlot Southampton til fordel for Liverpool i januar 2018, for 75 millioner pund. Han har siden vunnet Champions League med Liverpool i 2019, og har nå en unik mulighet til å bli ligamester i  2020.

– Avgjørelsen jeg tok den gangen har vist seg å ikke være så dårlig. Jeg er 28 år nå, og ønsker å innfri alle drømmene jeg har hatt. Livet kan være kort. Karrieren din kan være enda kortere. Jeg ønsker å nyte hvert minutt. Jeg liker å spille for dette laget og denne manageren. Vi kan ikke se for langt fremover. Men akkurat nå trives jeg som plommen i egget.

– Jeg studerer ikke tabellen. Det holder at du ser på tabellen når sesongen er over, avslutter Van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]