– Forskjellen har vært rytmen du får av å spille hver uke

Joe Gomez har storspilt i Liverpools midtforsvar.

25. jan 2020 kl 15.00 Arild Skjæveland

Joel Matip og Dejan Lovren har begge vært inne på laget og har gjort sakene sine bra denne sesongen, men da de begge var skadet i desember var det Joe Gomez sin tur til å gjeninnta stopperplassen ved siden av Virgil van Dijk.

22-åringen startet også forrige sesong ved siden av nederlenderen, før en stygg skade mot Burnley satte ham langt tilbake. Med Gomez i midtforsvaret, har Liverpool knapt sluppet inn mål de siste månedene.

– Det har vært en god periode for meg. «Virg» og jeg har et veldig bra forhold. Vi klikker bra på og utenfor banen, og det vi har alltid kommunisert bra sammen. Det er en fryd å spille med ham, sier Gomez til The Athletic

Spiller hver uke

Den tidligere Charlton-forsvareren fikk spilletid også tidligere i sesongen, men kunne til tider se litt rusten og usikker ut når han kom inn i enkeltkamper eller ble brukt som innbytter. Nå ser det helt annerledes ut.

– Hva som er den store forskjellen? Jeg vil si at det er rytmen du får med å spille en rekke kamper på rad. Det er vanlig at presterer jevnt når du spiller litt mer på autopilot, heller enn å tenke for mye over ting. Det har vært viktig for meg, sier han.

– Det har vært viktig for meg. Når du ikke spiller fast, er det vanskelig å komme inn i sporet. Spiller du hver eneste uke, er det vanskeligere å være deg selv, og uttrykke deg selv.

I tiden fremover kommer han trolig til å få litt mer hvile. Joel Matip og Dejan Lovren er begge tilbake i full trening, og kommer sannsynligvis til å bli involvert mot Shrewsbury Town søndag kveld.

MAKKEREN: Virgil van Dijk og Joe Gomez har et godt forhold, både på og utenfor banen.

MAKKEREN: Virgil van Dijk og Joe Gomez har et godt forhold, både på og utenfor banen.

Får skryt fra makkeren

For Gomez har det ikke bare vært lett denne sesongen. Etter at Liverpool slo Manchester City i november, var det en episode med Raheem Sterling på landslagssamling. Han fikk et kloremerke i ansiktet.

Det kom ut i media, og midtstopperen ble pepet på da han kom inn mot Montenegro på Wembley. Ifølge James Pearce i The Athletic skal dette ha gått hardt inn på spilleren. Virgil van Dijk har snakket med ham om det.

– Selvsagt snakket jeg med Joe og prøvde å hjelpe. Det var ikke hans feil. Vi snakket om det da han skjedde ,og han er ferdig med det, sier verdens beste forsvarsspiller.

– Jeg har blitt så imponert over Joe. Vi kunne alle se det forrige sesong, før han ble skadet. Hvor god han er, og hvor god han kan bli. Han er en jeg går veldig godt overens med, både på og utenfor banen. Det hjelper så klart.

– Selvtillit er en viktig faktor for Joe. Han har det fra manageren, fra egne ferdigheter, og fra resten av spillerne rundt seg. Han er inne i en veldig god periode. Det er det samme for oss alle, og vi må ikke ta det for gitt. Jeg og Joe prøver å lære fra hverandre, ikke bare på banen, men også ellers i livet. Når vi spiller sammen vet vi om hverandres styrker og svakheter, og vi kan tilpasse oss til situasjonene. Det er fortsatt ting vi kan bli bedre på, og vi vil fortsette å jobbe på ting. Du kan alltid prestere bedre.

Shrewsbury - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]