Én «clean sheet» bak klubbrekorden i Premier LeagueMed Gomez fra start i midtforsvaret har Liverpool seks baklengsmål på 22 kamper

Liverpool-laget har sluttet å slippe inn mål.

23. jan 2020 kl 17.17 Arild Skjæveland

Liverpool har nå gått sju Premier League-kamper på rad uten baklengsmål. Det er en fantastisk rekke, i en sesong der de helrøde knapt klarte å holde nullen før desember - men nå har gjort det ni ganger.

Det er faktisk flest av alle i Premier League denne sesongen. Burnley, Leicester, Manchester City, Sheffield United og Watford følger bak med åtte hver.

Rekken med sju på rad er noe LFC ar klart en gang tidligere. Det var mellom november og desember i 2006, da Rafael Benítez ledet laget til en tredjeplass på tabellen. Rafa har også klubbrekorden i Premier League.

Dersom Alisson Becker slipper å plukke ballen utav mål på Molineux i kveld, vil de ha holdt nullen i åtte ligakamper på rad. Det er det samme som Jamie Carragher og co klarte fra oktober til desember 2005.

Det er et stykke opp til Premier League-rekorden. Manchester United gikk 14 (!) kamper på rad uten baklengsmål mellom november og februar, da de vant ligatittelen foran Liverpool i 2008/09.

Slipper ikke inn med Gomez

Joel Matip hadde et fantastisk år, og Dejan Lovren har storspilt når han har fått sjansen - likevel er det med Joe Gomez ved siden av Virgil van Dijk at en oftest går av banen uten baklengs.

Ifølge journalisten Daniel Storey har 22-åringen startet 22 ligakamper for klubben siden april 2018.

På de 22 kampene har Liverpool kun sluppet inn seks (!) mål.

Liverpool er uten baklengsmål på 675 minutter. La oss krysse fingrene for at rekken strekker seg til 765 etter i kveld.

Wolverhampton - Liverpool spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

GODT SAMARBEID: Virgil van Dijk og Joe Gomez holder ofte nullen i midtforsvaret.

GODT SAMARBEID: Virgil van Dijk og Joe Gomez holder ofte nullen i midtforsvaret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]