– Det betyr enormt mye for oss å se hvordan han har stått fram enda en gang

Henderson med mye ros til Joe Gomez i kampprogrammet til kveldens kamp.

2. jan 2020 kl 10.27 Arve Vassbotten

Joe Gomez fikk lite spilletid i starten av denne sesongen, men har vært med på å holde nullen seks ganger på sine sju siste Liverpool-kamper.

I kampprogrammet før torsdagens oppgjør med Sheffield United, vier kaptein Jordan Henderson mye spalteplass til 22-åringen.

Vårt mantra

«I garderoben har vi mange gode ledere, mange store karakterer, som hver dag presser hverandre for å sikre at nivået ikke faller på trening, og for å forbedre oss enda mer. Vi prøver å gjøre det på hver eneste treningsøkt, for å sikre at de er 100 prosent.»

«Det er ikke så lenge siden det var mye fokus på mangelen på å holde buret reint. Jeg kan si at det var noe vi alle var opptatt av, ikke bare forsvarsspillerne. Vi forventet av oss selv å gjøre det bedre på det området, og vi har sett en forbedring. Men vi føler oss ikke tilfreds med det, vi ønsker mer.»

«Sett en standard, oppnå den, og så prøv å forleng den. Aldri stopp å fokusere på hva vi kan gjøre bedre. Det er vårt mantra», skriver Henderson.

– Spiller med selvtillit og kontroll

«Et individ som har legemliggjort det i det siste for oss er Joe Gomez. Starten på sesongen var ikke rett frem for ham, og han hadde tilbakeslag å håndtere og utfordringer.»

Liverpool har nå holdt nullen 6 ganger på 8 kamper.

Det skjedde mot Bournemouth (0-3), RB Salzburg (0-2), Watford (2-0), Flamengo (1-0), Leicester (0-4) og Wolverhampton (1-0). I alle kampene spilte Gomez.

Den eneste kampen med baklengs med Gomez på banen var mot Monterrey, da med Henderson som vikar for van Dijk i midtforsvaret.

Før det hadde Liverpool bare tre kamper uten å slippe inn mål denne sesongen, to ganger i Premier League og en gang i ligacupen.

SOLID:
SOLID:  Joe Gomez har spilt sterkt i desember.

«Vi vet alle hvor stort talent Joe er, men på dette nivået handler det også om karakterstyrke. Det betyr enormt mye for oss alle å se hvordan han har stått fram enda en gang, og at han spiller med slik selvtillit og kontroll.»

«Joe er ikke en som bryr seg så mye om personlig ros, og det sier han selv også, men når det gjelder bidrag til laget, har han langt mer å gi.»

– Hardt arbeid eneste veien til suksess

«Jeg synes han er et godt eksempel til hvilken som helst spiller om at hardt arbeid og bare hardt arbeid er veien til å oppnå noe spesielt - om det er som individ eller som lag.»

«Til tross for alt pratet om oss utenfra for tiden, kan jeg love Liverpool-supportere at vi ikke vil forandre vår tilnærming på noe punkt denne sesongen. Til siste spark i den siste kampen, er vårt eneste mål å være bedre i neste kamp, enn vi var i den forrige.»

«Det er en holdning som har fungert bra for oss til nå, og det er ingen fare for at vi vil endre det.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]