Klør etter å vise Liverpool hvor god han er når han er skadefri og i form

Danny Ings har gjort 14 ligamål denne sesongen. Det er mer enn noen av Liverpools spillere.

31. jan 2020 kl 10.31 Einar Kvande

Danny Ings sin Liverpool-karriere ble ødelagt av to alvorlige kneskader. Ved hjelp av pilates og en personlig kokk opplever spissen nå en ny vår i Southampton. Ings er nemlig i sitt livs form, og har gjort 14 ligamål så langt denne sesongen. Det er to mål mer enn Mohamed Salah og tre mål mer enn Sadio Mané.

27-åringen mener imidlertid at grunnlaget for den gode formen ble lagt under hans tid i Liverpool, og han viser stor takknemlighet for tiden han fikk på Merseyside.

Den 25. oktober 2016 hang imidlertid både Liverpool-karrieren og fotballkarrieren til Ings i en tynn tråd, etter at han fikk en alvorlig kneskade i en kollisjon med Kevin Wimmer i en ligacupkamp mot Tottenham. Resten av den sesongen måtte han se fotball fra sidelinjen. På det tidspunktet hadde Ings akkurat jobbet seg tilbake etter en korsbåndskade i det samme kneet.

Hyller Konopinski

Southampton-spissen takker Liverpools medisinske støtteapparat, med fysioterapeut Matt Konopinski i spissen, for at han ble i stand til å sparke fotball igjen.

– Det var mange dager der jeg syntes det var hardt å jobbe seg tilbake. Matt ledet meg videre. Staben i Liverpool var utrolige med meg, sier Ings i et intervju med Daily Mail.

– Det var ingenting som var noe problem for dem, fra begynnelse til slutt. Det var ikke bare for meg det var lange dager. Det ble lange dager for dem også. De hadde familier som ventet hjemme, men ble værende hos meg. Innsatsen de la ned er grunnen til at jeg er tilbake i så god form nå, slår angriperen fast.

De reddet karrieren min. Det vil jeg definitivt si.

Ings måtte i praksis lære seg å løpe på nytt.

– Jeg gikk gjennom de mekaniske bevegelsene ved John Moores universitetet, og jeg var også innom et sportssenter i Manchester for å finne ut hvor mye vekt jeg la på hvert bein, for å sørge for at belastningen ble like stor på begge beina når jeg begynte å løpe på gress igjen. De reddet karrieren min. Det vil jeg definitivt si.

Frokostklubben

I Liverpool dyrket Ings et nært vennskap med Jordan Henderson, James Milner og Adam Lallana. Eller frokostklubben som de kalte seg. Det var ikke med lett hjerte at den tidligere Burnley-spissen forlot Liverpool. Jürgen Klopp ønsket nemlig å gi Ings en kontraktsforlengelse sommeren 2018.

– Den beste måten å si det på er at de dyttet meg i alle fall ikke ut døren, sier Ings.

Han ble først lånt ut til Southampton i en sesong, før overgangen ble gjort permanent for 20 millioner pund.

– Ballen ble spilt over til meg. Det var opp til meg om jeg ville dra. Det var en opplevelse å være i Liverpool, så det var med et veldig tungt hjerte jeg forlot Anfield-klubben. Men jeg visste jeg måtte dra for bli den spilleren jeg ønsket å bli, slår Ings fast.

14 MÅL: Danny Ings kjemper om toppscorertittelen i Premier League.

14 MÅL: Danny Ings kjemper om toppscorertittelen i Premier League.

17 måneder siden sist

Det vil utvilsomt være med blandede følelser at Southampton-spissen løper ut på Anfields grønne gress klokken 16.00 i morgen ettermiddag. Det vil være 17 måneder siden sist han gjorde det. Med 14 mål på samvittigheten har han allerede scoret dobbelt så mange ligamål som forrige sesong. Han har allerede spilt like mange kamper som i hele forrige sesong, med 24.

– Jeg er blitt veldig seriøs. Jeg har et styrkerom og et svømmebasseng hjemme som jeg bruker hyppig. Det er av stor betydning. Jeg bruker det hele tiden, og tøyer mye. Etter de to alvorlige kneskadene visste jeg at dette var den sjansen jeg fikk etter at jeg forlot Liverpool.

– Jeg har et sosialt liv, og tar et glass vin i ny og ne, men er veldig måteholden. Jeg må holde meg i topp form. Jeg forbereder meg godt gjennom hele uken, slik at jeg kan ha det artig på lørdag. Jeg liker å tro at jeg alltid har vært en god proff, men etter skadene har jeg blitt enda mer seriøs.

Liverpool v Southampton spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]