Premier League-rundenIngs senket Leicester

Southampton med imponerende seier borte mot Leicester City.

11. jan 2020 kl 17.54 Arild Skjæveland

Danny Ings var mildt sagt i begivenhetens sentrum på King Power Stadium lørdag. Leicester tok ledelsen ved Dennis Praet, før Sam Armstrong utlignet fem minutter senere.

Og det var Southampton som presset på for flere scoringer. Danny Ings hadde fire store sjanser og traff treverket to (!) ganger, og mistet et straffespark etter VAR - før scoringen endelig kom. I det 81 minutt løp han fra Leicester-forsvaret og avsluttet under Kasper Schmeichel.

På overtid trodde hjemmepublikummet at Jonny Evans hadde reddet ett poeng, men etter en VAR-sjekk var det klart at stopperen var i offside da han headet inn utligningsmålet.

Southampton tapte hjemmekampen mot «the Foxes» 9-0, og fikk sin revansje her med en 2-1 seier.

Resultatet gjør at Leicester blir stående på 45 poeng, med 22 kamper spilt. Liverpool har en luke på 13 poeng før kampen mot Tottenham, med en hengekamp mot West Ham også til gode. Manchester City vil klatre forbi Jamie Vardy og co med seier på Villa Park søndag.

United vant komfortabelt

I de andre kampene denne lørdagen, spilte Crystal Palace og Arsenal 1-1 på Selhurst Park. Arsenal spilte en veldig god førsteomgang, men Palace fikk utlignet, og «the Gunners» gjorde det vanskelig for seg selv da Pierre-Emerick Aubameyang fikk rødt kort.

Chelsea slo Burnley 3-0 hjemme på Stamford Bridge, i en kamp der Jorginho først scoret sikkert fra straffemerket, før Tammy Abraham og Callum Hudson-Odoi scoret.

Manchester United kommer til Anfield neste helg, og fikk en etterlengtet opptur etter en svak start på 2020. Marcus Rashford scoret to ganger, og Anthony Martial og Mason Greenwood en gang hver i 4-0 eieren mot bunnlaget Norwich. Daniel Farkes gutter har nå sju poeng opp til sikker plass, med én kamp mer spilt.

Everton fikk også et løft igjen, etter det ydmykende tapet på Anfield i FA cupen. Richarlison scoret kampens eneste mål med en flott soloprestasjon hjemme mot Brighton.

Wolverhampton var storfavoritter mot et skadeskutt Newcastle, men det var Steve Bruce sitt lag som tok ledelsen, etter en fantastisk scoring av Miguel Almiron. Leander Dendoncker utlignet etter et kvarter, og Wolves hadde flere store sjanser til å ta seieren uten at de klarte det.

Tottenham - Liverpool spilles kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]