City reduserte forspranget til 22 poeng

Kevin De Bruyne var sentral da West Ham ble slått.

19. feb 2020 kl 22.55 Einar Kvande

Manchester City ble som ventet et nummer for store for West Ham på Etihad i kveld. De lyseblå vant til slutt 2-0, i en kamp der Kevin De Bruyne scoret det andre målet, og også fikk sin 16. assist for sesongen.

Belgieren slo nemlig corneren som Rodi headet i mål via stolpen etter en halvtimes spill. Så var han frempå og fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter en drøy time, men et lavt skudd som Fabianski ikke hadde mulighet til å stoppe.

Kveldens resultat betyr at City på andreplass i Premier League nå er oppe på 54 poeng etter 26 kamper. Det er 22 poeng bak ligaleder Liverpool.

Må vinne fem kamper til

Det gjenstår nå tolv serierunder, og altså 36 poeng å spille om. Liverpool trenger med andre ord 15 poeng til for å være sikret ligamesterskapet.

Liverpools fem neste kamper er West Ham (H) kommende mandag, deretter Watford (B), Bournemouth (H), Everton (B) og Crystal Palace (H). Vinnes disse fem kampene kan Manchester City-spillerne måtte gjøre ære på Liverpools lag ved å klappe dem inn på Etihad som ligamestere når lagene møtes innbydes lørdag 4.april.

Manchester City spiller for øvrig borte mot tabelltreer Leicester kommende lørdag klokken 18.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]