Norwich rykker ned - men hvem slår følge, og hvem kommer opp?

Fem klubber kjemper for å unngå nedrykk - men to av de vil slå følge med Norwich.

West Hams overbevisende 4-0 seier på Carrow Road beseglet Norwich sin Premier League-skjebne. Neste sesong er kanarifuglene en Championship-klubb.

De to andre klubbene under streken, Bournemouth og Aston Villa, tok hver sin sårt tiltrengte seier i helgen. Bournemouth slo topplaget Leicester hele 4-1, mens Villa slo et Crystal Palace med ingenting å kjempe for 2-0. Det tente nytt håp hos de to bunnlagene, som med tap i helgen nærmest ville vært fortapt.

Men med 30 poeng for Villa og 31 for Bournemouth er det bare henholdsvis fire og tre poeng opp til Watford og West Ham på trygg grunn. Problemet for de to under streken er at de to klubbene med tilhold i London og omegn har en bedre målforskjell. Brighton med sine 36 poeng er heller ikke helt trygge ennå, når det gjenstår ni poeng å kjempe om.

Men alle de andre, fra Crystal Palace på 14. plass og oppover er nå sikret ny Premier League-kontrakt.

Bournemouth får imidlertid ingen enkel oppgave onsdag, borte mot Manchester City. Aston Villa har også bortekamp, mot Everton på torsdag, mens det ligger an til et høyinteressant internt oppgjør mellom West Ham og Watford fredag kveld. Vinneren her kan fort sikre seg ny Premier League-kontrakt, avhengig av Villa og Bournemouths resultater tidligere i uken. 

Brighton skal ut i et sydkyst-oppgjør mot Southampton på St Mary's samme kveld som Villa er i aksjon på Merseyside.

Søndag er det duket for lokaloppgjør mellom Bournemouth og Southampton på Vitality Stadium, mens Brighton har hjemmekamp mot Newcastle mandag. Seier i den, og The Seagulls vil være sikret ny Premier League-kontrakt om de også fikk med seg tre poeng fra Southampton.

Watford er vertskap for Manchester City tirsdag i neste uke, mens Aston Villa er vertskap for Arsenal samme dag. Onsdag i neste uke skal så West Ham til Old Trafford.

Vi tipper mye skal til for at Brighton ikke har sikret seg fornyet kontrakt før de gjester Burnley i siste ligarunde, men dersom Watford og West Ham deler poengene i sitt innbyrdes oppgjør kan de to klubbene fort havne i et skikkelig nedrykksdrama med Villa og Bournemouth i siste ligarunde.

Den avgjørende siste søndagen i juli spiller Bournemouth mot Everton på Goodison Park, mens Watford skal til Emirates og bryne seg på Arsenal. Alles øyne vil imidlertid være rettet mot London Stadium og oppgjøret mellom West Ham og Aston Villa. Dersom et av lagene taper den kampen, kan dette tapende laget fort rykke ned som en følge av resultatet i denne kampen. 

Liverpool.no sitt tips er at de to lagene som ligger dårligst an tre serierunder før slutt, også blir de lagene som slår følge med Norwich ned i Championship. Altså Villa og Bournemouth. Men førstnevnte kan fort ha skjebnen i egne hender i øst-London den avgjørende siste søndagen i juli.

PÅ VEI OPP: Leeds kan bli Premier League-motstander for Liverpool neste sesong.

PÅ VEI OPP: Leeds kan bli Premier League-motstander for Liverpool neste sesong.

Gjensyn med Leeds og West Bromwich?

Tre ligarunder før slutt i Championship er det Leeds og West Bromwich som ligger best an til å rykke opp i Premier League, og det har de gjort lenge. Leeds trenger fire poeng på sine tre siste kamper, mens WBA trenger sju på grunn av sin svake målforskjell sammenlignet med tredjeplasserte Brentford. 

En annen klubb fra vest-London, Fulham, har heller ikke gitt opp håpet om direkte opprykk på West Bromwich sin bekostning, mens Nottingham Forest og Cardiff ligger an til å ta de to siste playoff-plassene. Men bak Cardiff er det tett som hagl, og både Swansea, Preston, Millwall, Derby, Bristol City og Blackburn kan knipe Cardiff sin playoff-plass.