– Det føles som om 90 prosent av signeringene har fungert

Jamie Carragher er imponert av hva Jürgen Klopp har fått ut av signeringene sine, og håper på et par kjøp også etter denne sesongen.

12. jul 2020 kl 17.44 Arve Vassbotten

– Det føles nesten som om 90 prosent av signeringene har fungert, og jeg husker alltid en manager som sa til meg at hvis du får 50 prosent av signeringene rett så har du sannsynligvis gjort det bra, sier Sky sports-eksperten og den tidligere Liverpool-legenden Jamie Carragher i et intervju med Liverpool Echo.

– Det viser suksessraten. Det handler ikke bare om flaks vil jeg tro. Jeg tror det også handler om den jobben Klopp gjør på treningsfeltet for å sørge for at signeringene passer inn i hans spillestil, sier den tidligere midtstopperen, og legger til at han mener Klopp har fått god støtte av eierne på overgangsmarkedet. 

Ikke overbevist da de ble kjøpt

– Signeringene er spillere som andre kunne kjøpt og ikke vært helt sikre på. Se for eksempel på Mané og Salah, de to superstjernen i laget. Mané var i Premier League i to eller tre år med Southampton. Folk så han og var kanskje ikke overbevist. Salah var i Chelsea og det var sikkert noen som mente han ikke var god nok. Nå er de to superstjerner på topp for et Liverpool som har vunnet disse trofeene, sier Carragher. 

Selv om signalene fra Liverpool er at det ikke vil bli handlet mye i sommer, håper Carragher det hentes inn noen nye spillere også før neste sesong.

– Neste sesong endrer ting seg. Noen blir kjøpt, noen blir solgt og det er en annen liga. Jeg tror ikke Liverpool vil kaste seg inn på overgangsmarkedet, og det er første neste år vi vil se om det er rett. Men de økonomiske grunnene skyldes situasjonen vi er i nå, så man kan ikke være for kritisk til klubben. Men jeg skulle gjerne sett at de kjøper inn en angrepsspiller, og kanskje en backup for Andy Robertson, sier han. 

En av de største prestasjonene

Etter 30 år er Liverpool seriemestere igjen, og Carragher mener det føles som om det er første gang man har vunnet ligaen. 

– Det er Liverpools 19. ligatittel og det er den første i Premier League. Men fordi det er så lenge siden, føles det nesten som om det er den første serietittelen også. Jeg tror det er den beste måten å beskrive det på. Det vil aldri bli glemt.

Han mener mye er annerledes nå enn i 2014, sist klubben var nær å vinne tittelen om man ser bort fra fjorårssesongen.

– Den gang var det ikke så mye å bygge på, om jeg skal være ærlig.

– Dette føles mer som en reise laget har vært på, og kommet nærmere og nærmere, og oppnådd suksess i Champions League på veien. Så det har blitt bygget på et solid fundament, og jeg forventer enda mer suksess de neste tre til fire årene. Klopp er gjort en spesiell jobb, og han er en spesiell manager.

– Å gjøre den jobben han har gjort, mener jeg er en av de største prestasjonene i Premier League om du ser på de klubbene som har vunnet den disse årene, og hvilke økonomiske muskler de har.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]