Usikkerheten rår: Avgjørelse om overgangsvinduet utsatt

Det er fortsatt usikkert når sommerens overgangsvindu i Premier League vil finne sted og nå vil en avgjørelse trolig bli tatt 24. juli.

9. jul 2020 kl 18.08 Øystein Tronstad

Det har vært UEFAs ønske at overgangsmarkedet skal stenge innen 5. oktober, før Champions League starter igjen. Praksisen vil trolig bli forskjellig mellom landene på grunn av at man vil fullføre ligaene ganske ulikt. I utgangspunktet sier FIFA at et overgangsvindu ikke kan vare mer enn 12 uker.

Frankrike, som tidlig avsluttet ligasesongen på grunn av koronaviruset, har åpnet sitt overgangsvindu men det internasjonale forblir stengt.

BBC melder at Premier League-klubbene har utsatt avgjørelsen om å bestemme datoer for sommerens overgangsvindu. Vanligvis så åpner sommervinduet 1. juli og varer ut august.

Usikkerheten skal skyldes hvorvidt man vil utvide vinduet i et marked som vil være sterkt preget av koronaviruset.

Med unntakt av enkelte større avtaler som har ligget i loopen lenge, som Leroy Sané til Bayern München og Timo Werner og Hakim Ziyech til Chelsea, så er det stor sannsynlighet for at vi vil se en del «alternative» måter å handle på denne sommeren. Juventus og Barcelona sitt «bytte» med Arthur Melo og Miralem Pjanic er et godt eksempel.

En endelig avgjørelse forventes å komme på et møte 24. juli, samtidig som datoer for oppstart av neste Premier League-sesong.

Hvis alt går etter planen vil denne sesongen være ferdigspilt 26. juli.

12. september har blitt nevnt som en mulig startdato. Den nåværende sesongen startet 9. august 2019.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]