TV 2-ekspert: – Løp og kjøp

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller har et råd til Jürgen Klopp om mannen som herjer på Molineux.

6. jul 2020 kl 11.45 Øystein Tronstad

«En veldig sjelden gang sitter man og måper, sånn på ordentlig, av noe man ser på en fotballbane. I Premier League er det spesielt én spiller som utløser en sånn reaksjon», innleder TV 2 sin fotballekspert Simen Stamsø Møller på sin fotballblogg for kanalen.

31-åringen betegner spanjolen, med en fortid i Barcelona, som «en sirkusartist uten finish» men med et talent som det nå virkelig holder på å løsne for.

«Spilleren med flest vellykkede driblinger i Premier League er også blitt angrepspilleren med flest målgivende pasninger (9). I tillegg har han scoret fire selv, deriblant tre mot Manchester City. Endelig har den ekstremt kraftfulle og dribleglade kantspilleren slått ut i full blomst på den gjeveste scenen.»

Stamsø Møller fortsetter med at selv ikke Jürgen Klopp kan holde et lag og en spillerstall 100 prosent påskrudd til evig tid. Tyskeren har laget et byggverk som nå har stått solid i to år og nå tenker eksperten at det er tid for en ørliten oppussing. 

«Som med alle andre lag låser det seg for Liverpool en gang i blant. Det har skjedd i flere kamper denne sesongen. Ofte har det ordnet seg, noen ganger ikke. I disse tilfellene er det gull verdt med spillere som kan endre en kamp umiddelbart.»

Det poengteres at Traoré burde kunne passe godt inn i Liverpools appetitt på suksess, aldersmessig og økonomisk så vel som en spillerprofil som er sulten på å vise hva han kan.

«Der er Traoré nå. Han har utvilsomt mye ugjort på fotballbanen. Et annet element er at 24-åringen kun har startet 2/3 av Wolverhamptons kamper denne sesongen, og antakelig vil finne seg i å sitte en del på benken for Liverpool.»

Blogginnlegget er skrevet samme dag som at et uinspirert Liverpool overvant Aston Villa, og hvor få av de nestbeste spilte seg inn på laget.

«Hvilke midler klubben har til rådighet er for øyeblikket vanskelig å si, men dersom det finnes plass i budsjettet er Adama Traoré akkurat hva Liverpool behøver.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]