I år kan det bli seriestart for halvfulle Anfield-tribuner

Premier League diskuterer å åpne for tilskuere fra midten av september.

10. jul 2020 kl 16.33 Arve Vassbotten

Premier League-klubbene har som mål å få spille for publikum fra starten av neste sesong, men da med 30 til 50 prosent av full kapasitet på stadioene, skriver The Times.

Det er nå satt opp en arbeidsgruppe som skal se på dette, og blant tiltakene som diskuteres med myndighetene er forslag om at alle tilskuere bruke ansiktsmaske i et forsøk på å minimere smitte, og at arenaene åpner tre timer før kampstart for å slippe inn folk litt etter litt. 

Sannsynlig oppstart av den neste sesongen er 12. september, selv om det ikke er helt enighet om det ennå. Det skal være støtte blant statsrådene for å få til en ordning med publikum innen denne datoen, så lenge man klarer å opprettholde sosial distanse.

16.000-27.000 tilskuere

– Det er lett å få til en beslutning hvis du er fornøyd med et lite antall tilskuere, men verre hvis du ønsker å gå i null, sier en kilde om prosessen, med referanse til at det er stor forskjell på 30 og 50 prosent av full kapasitet for endel klubbers økonomi.

Anfield tar til vanlig 54074 tilskuere. Når sesongen starter igjen, kan det være med alt fra 16.000 til 27.000 tilskuere.

Noen Premier League-klubber har også hatt samtaler med selskaper om å få medisinske pass. Men dette har ikke vært en del av diskusjonene med myndighetene.

Andre temaer gruppen skal se på er om sesongkortholdere skal prioriteres, og om det skal rotere hvem av de som får gå, eller om det blir en trekning av billetter blant interesserte.

Det er også problematikk knyttet til at folk i samme familie kan sitte tettere enn med fremmede, og hva slags problemene eventuelt videresalg av billetter vil ha å si i en slik sammenheng.

Community Shield kan bli den første kampen der det igjen blir spilt foran tilskuere. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]