COVID-pass skal få tilskuerne tilbake på tribunene

Premier League-klubber vurderer koronatesting av tilskuere, som vil få tilgang til tribunene om de leverer negative tester.

14. jun 2020 kl 17.26 Einar Kvande

Premier League-klubber vurderer å innføre et system med koronatester for supportere, slik at fansen kan få gå på kamper igjen. Systemet baserer seg på massetesting av supportere, og såkalte COVID-pass, melder The Times.

Avisen skriver at en storklubb i nordvest-England og en av Londons største klubber har holdt møter med PTG Pharmaceuticals, et firma i Hong Kong som står bak ideen. Firmaet hevder de kan levere 1,8 millioner tester per dag.

PTG-systemet baserer seg på raske blodprøver, hvor resultatene av testene skal foreligge på 20 minutter. Det er snakk om å installere teststasjoner på stadionene, og at disse vil åpne 72 timer før en kamp. Da kan supporterne ta testene når det passer dem før kamp. De supporterne som tester negativt for koronaviruset vil så få et grønt laminert kort som gir dem adgang til tribunene.

Febertest og desinfeksjons-dusj ved inngangen

På kampdagen vil det bli sjekket om supporterne har feber ved inngangen, og de vil også gå gjennom en desinfeksjons-dusj og inn på et desinfisert stadion.

Supporterne vil også få utdelt personlig beskyttelsesutstyr, så det skal ikke være noe problem om de har litt fysisk kontakt med andre supportere inne på tribunene, og det skal også være ufarlig for dem å benytte seg av toaletter, samt mat- og drikketilbudet på stadion.

Kostnaden på systemet skal være det som gjør at fotballklubbene vegrer seg for å gå til innkjøp av det. Systemet vil nemlig koste 30 pund per supporter per kamp. Denne regningen må enten klubbene selv, fansen eller sponsorene ta, eller en kombinasjon av de tre.

Basert på en stadionkapasitet med 50 000 tilskuere vil det ta to timer å få alle tilskuerne gjennom febertesten og desinfeksjons-dusjen på kampdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]