Møter en nabo som hadde en dalende formkurve før koronapausen

Det skiller 45 poeng mellom Liverpool og Everton foran Merseyside-derbyet på Goodison Park.

14. jun 2020 kl 14.34 Einar Kvande EinarKvande

Everton ligger litt under midten på Premier League-tabellen foran møtet med Liverpool, og hadde en dalende formkurve før koronapandemien satte Premier League på vent i over tre måneder. De blå tok bare ett poeng av ni mulige på sine tre siste kamper før koronapausen. Spesielt 4-0 tapet for Chelsea på Stamford Bridge var ydmykende. 1-1 mot Manchester United hjemme på Goodison i runden før det må karakteriseres som godkjent, mens det ble tap 3-2 for Arsenal på Emirates.

De blå er klart best på hjemmebane

Hjemme på Goodison har Everton vunnet halvparten av sine 14 kamper. Det er blitt fire poengdelinger og tre tap på eget gress for de blå. Naboen har scoret 19 mål og sluppet inn 15 på disse 14 kampene.

Everton har faktisk ikke tapt i sin egen lekegrind siden de røk 2-0 for bunnlaget Norwich den 23. november. Etter dette er det blitt fire seiere og tre poengdelinger på hjemmebane for de blå. De tre siste hjemmekampene mot Newcastle, Crystal Palace og Manchester United har gitt fem poeng. Seieren kom mot Palace.

De blå har vist seg som et betydelig bedre hjemmelag enn bortelag i Premier League denne sesongen. 25 av 37 poeng er sanket på Goodison.

Målfattige oppgjør

Jürgen Klopp ble presentert som Liverpools nye manager bare fire dager etter at Brendan Rodgers sitt lag klarte 1-1 på Goodison i Rodgers sin siste kamp som klubbens manager, for drøye fire og et halvt år siden.

Jevne og tette kamper har det også blitt på Goodison med Klopp ved roret. Hans første Goodison-derby endte i jubelscener med en 1-0 seier som satt meget langt inne, da Sadio Mané ble matchvinner fire minutter på overtid like før jul i 2016.

Liverpools og Klopps to siste besøk på den andre siden av Stanley Park i Premier League har imidlertid begge endt målløse og ergo med poengdeling.

Klopp har fått bryne seg på tre forskjellige managere i disse tre lokaloppgjørene. Ronald Koeman var mannen som måtte gi tapt for tyskerens lag i desember 2016, og som resulterte i Kop-klassikeren «Merry Christmas, Everton!». Stemningen var ikke like god etter møtene med Sam Allardyce og Marco Silva i de to påfølgende Goodison-derbyene. Om en uke er det den fjerde Everton-manageren i rekken som Klopp skal forsøke å utmanøvrere på Goodison, i Carlo Ancelotti.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]