Everton har bare hatt 18 utespillere på trening denne uken

Skadeproblemene hoper seg opp for Carlo Ancelotti.

12. jun 2020 kl 23.09 Einar Kvande

Everton-manager Carlo Ancelotti hadde bare 18 utespillere tilgjengelig under en treningsøkt denne uken. Det har en klubbvideo bekreftet, melder Liverpool Echo.

Dersom skadesituasjonen ikke letter for de blå i neste uke, tror lokalavisen at Ancelotti må inkludere to spillere som ikke har noen fremtid i klubben i kamptroppen til lokaloppgjøret mot Liverpool neste søndag. I tillegg må de også ta med en tenåringsforsvarer som sluttet seg til klubben så sent som i januar.

Det er helt sikkert at Yerry Mina og Theo Walcott går glipp av Goodison-derbyet, og Andre Gomes og Fabian Delph er også usikre til kampen. 

Morgan Schneiderlin skal være på vei tilbake etter en kneoperasjon, men er fortsatt minst tre uker unna å være kampklar. Mina håper å være tilbake i kamptroppen før måneden er omme, mens Walcott vil være ute i fire uker etter en bukoperasjon.

Dette betyr at Ancelotti ser ut til å måtte inkludere 17 år gamle Jarrad Branthwaite i kamptroppen mot Liverpool, nå som han kan ha 19 spillere i troppen og bytte fem spillere i løpet av kampen.

Beni Baningime, en 21 år gammel midtbanespiller uten førstelagserfaring, kan også bli inkludert dersom verken Gomes eller Delph rekker derbyet. 

Tre på utgående kontrakt

Cuco Martina og Oumar Niasse ligger for øyeblikket an til å bli inkludert i 19-mannstroppen selv om deres kontrakter med Everton løper ut den 30. juni. De to vil ikke bli tilbudt nye kontrakter, men Evertons skadesituasjon kan føre til at de blir tilbudt korttidsforlengelser ut sesongen.

Maarten Stekelenburg, som også vil stå uten kontrakt når måneden er omme, ligger også an til å få en slik korttidsforlengelse.

Akademispilleren Dennis Adeniran har trent med førstelaget denne uken, men midtbanespilleren var ikke med på det siste klubbopptaket fra Finch Farm, mens Kyle John har vært med på noen økter.

Everton-troppen som ble filmet denne uken var: Pickford, Stekelenburg, Virginia, Tyrer, Sidibe, Coleman, Martina, Keane, Holgate, Digne, Baines, Branthwaite, Bernard, Davies, Sigurdsson, Iwobi, Gordon, Baningime, Kean, Calvert-Lewin, Richarlison, Niasse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]