Skal spille med Black Lives Matter på ryggen

Premier League-spillerne kommer ikke til å spille med sine egne navn på ryggen i neste uke.

12. jun 2020 kl 21.51 Einar Kvande

Premier League-stjernene kommer til å erstatte sine navn på ryggen med Black Lives Matter i de 12 første kampene når Premier League starter opp igjen. Det vil være de to hengekampene som skal spilles kommende midtuke, og hele ligarunden som går av stabelen neste helg.

Dette kunngjorde Premier League-spillerne selv fredag kveld. 

Black Lives Matter-markeringen har blitt global i tiden etter George Floyds død. Afroamerikaneren døde som følge av politivold i Minneapolis i mai.

Bevegelsen har fått stor støtte blant idrettfolk, inkludert Liverpool-spillerne, som gikk ned på kne i midtsirkelen på Anfield i forbindelse med lagets internkamp forrige mandag.

Premier League støtter tiltaket fra spillerne, og skriver at de ønsker å støtte spillerne, klubbene, fotballforbundet, EFL, PFA, LMA og PGMOL og alle andre som tar standpunkt mot alle former for diskriminering.

Draktmerker til støtte for Black Lives Matter og NHS

Premier League legger til at de støtter spillernes ønske om å spille med Black Lives Matter på ryggen de 12 første kampene etter restarten av 2019/20-sesongen.

En Black Lives Matter-logo vil også være å finne på spillertrøyene til alle klubbene resten av inneværende sesong, i tillegg til et merke der man takker NHS (det britiske helsevesenet) for arberidet de har lagt ned under koronapandemien.

Premier League sier at de også vil støtte spillere som velger å knele før eller under kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]