Disse rekordene kan Liverpool sette i sommer

Liverpool har muligheten til å slette en hel rekke med rekorder når fotballen begynner å rulle igjen etter koronakrisen.

11. jun 2020 kl 14.12 Einar Kvande

Dersom Liverpool vinner ligaen i sommer, vil det være det ligamesterskapet i historien som er blitt vunnet på den seneste datoen i kalenderåret. Dette kan fort bli en rekord som aldri vil bli slått, konstaterer Liverpool Echo.

Liverpool har også muligheten til å vinne ligaen med flest kamper til gode noensinne, og kan også komme til å ha den største poengmarginen ned til andreplass noensinne når sesongen er over. I tillegg kan de sanke flest poeng totalt i ligahistorien.

Dersom de røde vinner seks av sine ni gjenværende kamper vil de også sette rekord for flest kamper vunnet i en enkelt sesong. Den rekorden lyder for øyeblikket på 32 kamper.

Den beste starten noen gang

Liverpool har allerede satt rekord for den beste starten på en ligasesong i europeisk fotball. De har også satt rekord for flest hjemmeseire på rad i den engelske toppdivisjonen, og flest poeng i løpet av 38 påfølgende ligakamper.

Dersom Liverpool unngår tap mot Everton på Goodison Park neste søndag, vil de også tangere en klubbrekord. Fra 1981 til 1992 spilte nemlig Liverpool 22 kamper på rad mot Aston Villa uten tap. Akkurat nå står Liverpool med 21 kamper på rad uten tap mot Everton. Sist de blå slo de røde var på Goodison Park i oktober 2010.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]