Samtaler har startet om å tillate tilskuere på kampene igjen

Det er fortsatt en god stund til tilskuere på tribunene vil bli en realitet i Storbritannia.

11. jun 2020 kl 11.23 Einar Kvande

Liverpool må fullføre 2019/20-sesongen for tomme tribuner, men samtaler har nå startet angående å slippe fotballsupporterne inn på tribunene igjen. Liverpool Echo slår imidlertid fast at det fortsatt vil ta en tid før regjeringen gir grønt lys for noe slikt.

Det er BBC som melder at en del idretter, som fotball, rugby, cricket og hesteveddeløp, har begynt å jobbe opp mot regjeringens eksperter for å finne ut når man kan få tilskuere på tribunene igjen.

The Times melder at tilskuerkapasiteten på Premier League-kampene kan bli begrenset til 10% av full kapasitet til å begynne med. Det antydes at man kan følge Russlands eksempel hvor ett av ti seter blir brukt.

Det vil deretter bli en gradvis økning dersom antall koronasmittede fortsetter å minke, hvor først ett av åtte seter blir brukt, og deretter ett av fire. Det er imidlertid underforstått at det vil gå en god stund for regjeringen vil tillate fans på tribunene igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]