Det lengste oppholdet mellom to offisielle kamper på 26 år

Koronavåren er unik i britisk fotball.

11. jun 2020 kl 08.44 Einar Kvande

Når Liverpool løper ut på Goodison Park søndag 21. juni, vil det ha gått 102 dager siden de spilte 1/8-finalen i Champions League mot Atletico Madrid på Anfield den 11. mars. Liverpool Echo melder at dette er det lengste oppholdet mellom to offisielle Liverpool-kamper siden sommeren 1994.

Og man må ikke glemme at sommeren 1994 spilte Liverpool fire treningskamper etter at 1993/94-sesongen var over, og ytterligere åtte før 1994/95-sesongen startet. Det står i sterk kontrast til oppholdet på grunn av koronaviruset, hvor Jürgen Klopps tropp har tilbrakt mesteparten av tiden hjemme i isolasjon. Det var først for tre uker siden at spillerne returnerte til Melwood for å trene sammen.

Treningskamp

Liverpool spilte en internkamp på Anfield i forrige uke, og skal etter planen spille en treningskamp mot Blackburn i dag.

Manchester United skulle spille treningskamp mot Stoke på tirsdag, men denne ble avlyst på kort varsel etter at det ble klart at Stoke-manager Michael O'Neill hadde testet positivt på koronaviruset. Med bare 10 dager til Liverpool skal i aksjon i ligaen igjen, vil Klopp føle at han ikke har råd til noen tilsvarende avlysning av Blackburn-kampen.

Ni kamper på 36 dager

Nå venter ni kamper på 36 dager for Liverpool-spillerne. De røde leder Premier League med 25 poengs forsprang på Manchester City, og håper å bli kronet som ligamestere for første gang siden 1990. Skal de bli det trenger de bare seks poeng fra de ni siste kampene.

Det var lenge snakk om at kampene skulle spilles på nøytrale baner, men nå er det bare bortekampen mot Manchester City den 2. juli og bortekampen mot Newcastle den 26. juli som står i fare for å bli spilt på nøytrale baner. Alle de andre kampene ser ut til å gå på de vanlige stadionene, dog for tomme tribuner, og det er også stor sannsynlighet for at de to nevnte kampene også gjør det, mener Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]