Ligamestrene får neppe stå så tett som dette

Premier League ønsker å overholde reglene for sosial distanse når ligatrofeet skal deles ut.

9. jun 2020 kl 12.57 Einar Kvande

The Times melder at Premier League og det engelske fotballforbundet vurderer hvordan deres trofeer skal deles ut til klubbene etter endt sesong, under de strenge koronareglene som fortsatt praktiseres i Storbritannia.

Fotballtoppene i England har lagt merke til hva som skjedde etter cupfinalen i Østerrike i mai. Protokollen for utdeling av Premier League-trofeet og FA-cupen er ikke fastlagt ennå, men det vurderes å gjøre noe lignende som da RB Salzburg vant cupen i Østerrike. Da måtte spillerne stå en meter fra hverandre mens trofeet ble delt ut.

Kritikerne mener dette var latterlig, da spillerne hadde mye nærmere kontakt i løpet av finalen, og kritikerne påpekte også at trofeet ble sendt rundt mellom Salzburg-spillerne etter utdelingen.

Ett minutts stillhet før kampene?

FA og Premier League er uansett ivrige på å overholde reglene for sosial distanse når pokalene deres blir delt ut, uansett hvilke retningslinjer som gjelder på det gitte tidspunktet det skjer. Premier Leagues daglige leder Richard Masters har allerede uttrykt ønske om å dele ut pokalen til denne sesongens ligamester uansett hva som skjer fremover.

The Times forstår det slik at Premier League også vurderer å holde ett minutts stillhet før kampene som gjenstår, for å gjøre ære på alle som har mistet livet som en følge av koronaviruset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]