Slik har dommerne forberedt «Project Restart»

Premier League-spill nærmer seg igjen og dommerne må også prikke inn toppformen.

11. jun 2020 kl 22.04 Øystein Tronstad

Mens det har vært mye snakk om hvordan spillere og klubber har forberedt seg på å ta opp fotballen igjen, har Daily Mail fått et innblikk i dommernes verden.

Avisen skriver at flere toppdommere som Michael Oliver og Mike Dean har trent hjemme for å holde formen under lockdown, og blitt fulgt opp med GPS-sporing.


Hoved- og assistentdommerne har blitt koronatestet jevnlig hos sin nærmeste toppklubb inn mot restarten. Ingen tester har vært positive. Det har ikke vært aktuelt å dømme treningskamper bak lukkede dører. Skulle en dommer teste positivt vil det trolig bety at sesongen er over for vedkommende.

For egen utvikling har dommerne hatt faste samlinger online på Zoom for å se klipp fra sesongen, dette for å studere og lære av hverandre.

Når det gjelder VAR så vil Stockley Park, ikke så langt fra Heathrow flyplass, bli basen. Selskaper som Canon og Apple har også kontorer her ute. Man mener at det vil være store nok lokaler til at sosial distansering kan opprettholdes, og kommunikasjon vil kunne skje over headset. Alle som jobber med VAR der vil også bli koronatestet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]