Bekreftet:Fra helrødt til gult og grønt

Pedro Chirivella forlater Liverpool.

12. jun 2020 kl 17.26 Einar Kvande

Pedro Chirivella har signert for FC Nantes. Det melder den franske klubben på sine offisielle nettsider.

Spanjolens kontrakt med Liverpool løper ut i slutten av denne måneden, og FC Nantes skriver at de er veldig glade for å kunne kunngjøre at Chirivella har signert en kontrakt med dem frem til 2023.

Liverpool FC bekrefter også overgangen på sine offisielle nettsider. Anfield-klubben skriver at Chrivella vil forlate klubben når kontrakten hans løper ut i slutten av denne måneden.

Debuterte i 2015

23-åringen kom til Liverpool som 16-åring, og signerte sin første proffkontrakt med Anfield-klubben i 2015. Han debuterte for førstelaget samme år, i en Europa League-kamp mot Bordeaux da han kom inn etter 27 minutter for en skadet Kolo Toure. Han startet sin første A-kamp i FA-cup omkampen mot West Ham borte 9. februar, og ble byttet ut 12 minutter ut i 2. ekstraomgang.

1997-modellen fikk sin Premier League-debut som 18-åring, da han startet kampen mot Swansea 1. mai 2016. Det ble ingen stor kamp for spanjolen, som ble tatt ut til pause i kampen Liverpool tapte 3-1.

Denne sesongen har 23-åringen spilt seks kamper for førstelaget. Plusser vi disse på de fem kampene han fikk i debutsesongen, 2015/16, blir det altså elleve kamper totalt. Seks av disse var fra start. Det ble med den ene i Premier League.

Trøye nummer 5

Chirivella har vært lånt ut to ganger fra Liverpool. Først til Go Ahead Eagles i nederlandsk toppdivisjon i januar 2017, hvor han spilte totalt 17 kamper og gjorde 2 mål i andre halvdel av sesongen. Laget havnet imidlertid helt sist på tabellen.

I juli 2017 ble spanjolen sendt på et sesonglangt lån til den nederlandske toppdivisjonsklubben Willem II. Forrige sesong var det ment at han skulle spille på utlån for Extremadura i spansk Secunda Division, men overgangen ble registrert noen minutter for sent. I steden ble det 15 kamper og 1 mål for Liverpool U23.

Chirivella er blitt tildelt trøye nummer 5 i FC Nantes. Han takket nei til en kontraktsforlengelse med Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]