Trent kan forbedre sin egen Premier League-rekord neste helg

Ingen forsvarsspillere i Premier League har slått flere målgivende på en sesong.

14. jun 2020 kl 10.41 Einar Kvande

Liverpool trenger som kjent seks poeng til på sine ni siste kamper for å vinne Premier League denne sesongen. Om en uke spiller de røde sin første kamp etter koronapausen, mot Everton på Goodison. 

En som ser frem til denne kampen er Trent Alexander-Arnold. Høyrebacken skrev historie forrige sesong med 12 målgivende pasninger. Det høyeste antallet målgivende pasninger registrert av en forsvarsspiller i en enkelt sesong i Premier League, slår Liverpoolfc.com fast.

Denne sesongen tangerte scouseren dette antallet allerede i Liverpools 27. kamp, da han la opp til to mål i 3-2 seieren over West Ham på Anfield. Det betyr at Alexander-Arnold vil forbedre rekorden sin om han bidrar med flere assists denne sesongen.

Fire bak De Bruyne

21-åringen har heller ikke gitt opp å ta igjen Kevin De Bruyne, som er den eneste spilleren med flere målgivende pasninger så langt i årets Premier League. Manchester Citys midtbanespiller står med 16 assists så langt.

Alexander-Arnold har slått flere innlegg enn noen annen i Premier League denne sesongen, med 313, og han er på tredjeplass i oversikten over spillere som har slått flest pasninger med 1986, bak bare Virgil van Dijk og Rodrigo.

– Han er som en playmaker ute på høyresiden, uttalte assisstentmanager Pepijn Lijnders tidligere i sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]