Pep Lijnders:– Det var kampen som oppsummerte Liverpools sesong

Klopps assistent forteller om veien til ligagullet, som startet med tyskerens ankomst og jobben på treningsfeltet etter finaletapet i Kiev.

30. jul 2020 kl 16.04 Mari

Pep Lijnders har stilt opp i et stort intervju med Goal om sesongen hvor Liverpool ble ligamestere, og hvordan de har jobbet for å kunne skrive seg inn i historiebøkene.

– Et stygt lag

– Definitivt Leicester, svarte Pep Lijnders da Goal spurte han hvilken kamp fra sesongen som nettop er ferdigspilt som best oppsummerer Liverpool og ligagullet 2019-2020.

– Det var mange stolte øyeblikk denne sesongen men det var definitivt ett av dem.

Liverpool på førsteplass møtte Leicester på andreplass, bare dager etter at de røde hadde feiret seieren i VM for klubblag i Qatar.

Likevel vant Liverpool 4-0 på King Power Stadium andre juledag, 2019.

– Vi ga dem ingen mulighet, mimret han. Vi presset dem skikkelig, gegenpressing, vi spilte med retning med ballen, vi var uforutsigbare.

–Vi var, som Jurgen pleier å si, et skikkelig stygt lag å spille mot. Ja, det var den, fortsatte Lijnders om kampen som på langt vei gjorde tvilere om til troende.

– Trening er den viktigste signeringen

Det vakte oppsikt da Liverpool valgte å ikke signere noen nye førstelagsspillere sommeren 2019, i kjølvannet av bragden i Madrid.

– Hvis du vinner en finale er det viktigste å holde på kjernegruppen i ettertid, sier Lijnders.

– Vi følte på en selvtillit etter Champions League-finalen, vi holdt gruppen sammen og klar for å gå for neste sesong. Det var veldig viktig, mener jeg.

Lijnders mener at det som skjer på treningsfeltet er viktigere enn signeringer.

– Det som gjør meg mest stolt er at man ikke kan sammenligne laget nå med det for to år siden. Måten vi spiller på, utvikler oss på, det kan ikke sammenlignes. Spillerne kan ikke sammenlignes. Hver eneste spiller har utviklet seg, tatt steg etter steg.

Grunnen til utviklingen skal være de intense treningsøktene.

– La meg gi deg et eksempel: hvis vi spiller uten noen motstander, og Robbo slår et innlegg til Bobby som han header inn. Når Robbo går tilbake hører jeg Virgil si «er du egentlig fornøyd med det innlegget, Robbo?» Det var et godt innlegg, men det kunne vært bedre. De pusher hverandre konstant.

Da gullet ble bekreftet

– Oh wow, det var emosjonelt, sier Lijnders om øyeblikket hvor ligagullet var et faktum og spillerne og støtteapparatet var samlet på et hotell i Formby.

– Det var et øyeblikk hvor vi følte Chelsea hadde mer kontroll over kampen etter at City bommet på en kjempesjanse. Så det øyeblikket, basketaket, og du tenker igjen? og så dømmer han hands! Jeg så det ikke. Jeg løp til TVen, men så snudde jeg meg. Og da så jeg at det var et straffespark. Da visste vi.

– Det var spesielt fordi vi var sammen, alle som er involvert med laget, og vi kunne se alle følelsene gjennom kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]