Lijnders forklarer hvordan padeltennis har hjulpet Liverpool til toppen

En ukjent del av Liverpools reise til toppen av engelsk fotball er trenerens kjærlighet for padeltennis.

28. jul 2020 kl 12.16 Jens Hapnes Rege

Nådeløse Liverpool har kommet seg til toppen av engelsk fotball under Jürgen Klopps ledelse.

Hemmelighetene bak suksessen er flere, hvor fantastisk rekruttering, «marginal gains» og en endring av supporterne ofte pekes på som nøkler. 

I et intervju med Mirror forklarer assistenttrener Pep Lijnders en annen del av reisen til toppen - han og Klopps kjærlighet til padeltennis.

Spilte feil

– Vi startet å spille for omtrent fire år siden da vi var i Tenerife på treningsleir. Vi spilte med støtteapparatet og noen spillere. I starten visste vi ikke helt hvordan en padelbane så ut, og vi tenkte at det skulle spilles litt som bordtennis, innleder Lijnders.

– Pressesjefen vår sjekket opp reglene på nettet. Vi visste ikke at han hadde gitt oss feil regler før en spansk fyr kom innom og spurte hva i all verden vi holdt på med. Vi svarte, «spiller padeltennis», så begynte han bare å le og sa, «vel, jeg vet en ting - dere spiller det ikke slik!»

FÅR UT AGGRESJON: Klopp lufter ut følelsene på padelbanen.

FÅR UT AGGRESJON: Klopp lufter ut følelsene på padelbanen.

– Da vi kom tilbake fra treningsleiren bygget eierne en bane til oss på Melwood, og nå spiller vi nesten hver eneste dag. 

Diskuterer fotball mellom slagene

Lijnders sier at han og Klopp ofte løser fotballrelaterte problemer under padel-kamper. 

– Jürgen er helt fanatisk, og han er god også. Men vi sier det aldri høyt - da går han rundt som Conor McGregor. 

– Sporten har vært en god distraksjon fra vår daglige rutine. Noen ganger finner vi ut de beste ideene for å fikse problemer under disse kampene, avslører nederlenderen. 

– Vi sitter på en benk mellom settene og diskuterer løsninger på fotball-problemer. Vi gjør det ofte, faktisk. Når man hele tiden spiller kamper eller trener på et høyt nivå er det ingen tid til å roe ned. 

– Disse kampene er perfekte for å slappe av. Vi spiller en mot en. Klopp er enormt fokusert og kjemper for hvert poeng. Selv når jeg vinner kommer han under huden på meg. Når jeg slår ham lar jeg alle i klubben høre om det, avslutter Liverpools assistent om sporten som har hjulpet mesterlaget til toppen.

Liverpool skal flytte til et nytt treningsfelt på Kirkby i løpet av neste sesong, og en padelbane vil garantert være blant fasilitetene på det moderne treningsfeltet. Det vil trenerne trenge for å glemme presset av å måtte forsvare Premier League-tittelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]