Her er reaksjonene på verdensklasse-signeringen:– Den største signeringen Liverpool har gjort i mitt voksne liv

Thiago Alcântara skal være så godt som klar for Liverpool, det markerer et skifte i Liverpools overgangsstrategi mener flere profilerte journalister.

Selv om Liverpool selv ennå ikke har bekreftet overgangen, virker det så godt som klart at Thiago Alcântara skal spille med liverbird på brystet de neste fire sesongene. 29-åringen blir kjøpt for 20 millioner pund, som skal betales over fire år, og med mulig 5 millioner pund i bonuser. 

– Jeg mener det er den største signeringen de har gjort i mitt voksne liv, sier den anerkjente forfatteren og Liverpool-journalisten Simon Hughes i et intervju med The Anfield Wrap. 

– De har signert en spiller i verdensklasse som er på sitt toppnivå, og som akkurat har vunnet Champions League, og som var den beste i den finalen.

– Dette er ikke en spiller som er god, og som man håper skal bli verdensklasse, og han er ennå ikke på vei nedover. Han er 29 år og kan spille på toppnivå i noen år til. Det er ikke en spiller som Liverpool vanligvis ville signert. Holdningen før har vært at man ikke vil signere Mbappe, men den neste Mbappe. Jeg tror dette er en spiller som vil heve standarden idet han setter foten på treningsfeltet, fordi de andre vil ønske å imponere ham. 

– Hvordan forbedrer man et lag, som allerede er på et høyt nivå, og har oppnådd det de vil når man snakker om trofeer, eneste måten å gjøre det på er å heve standarden på spillerne. Han har andre kvaliteter enn spillerne han skal konkurrere med på midtbanen, og det kan sammenlignes med da vi signerte Xabi Alonso. Det er en utrolig signering for Liverpool. Eneste nedturen er at vi ikke får sett ham live på Anfield. Signeringen gir mening på alle nivåer, sier Hughes. 

Pasningsfoten et stort pluss

Hughes sin kollega i The Athletic, James Pearce, påpeker at signeringen av 29-åringen avviker fra klubbens vanlige strategi på overganger, og det å investere i yngre spillere.

«Men kontraktssituasjonen hans og den relativt lave overgangssummen, betød at Liverpool mente han var verdt å gjøre et unntak for», skriver Pearce. 

Han påpeker også at Klopp er en stor beundrer av Thiago.

Pearce mener Thiago vil passe fint inn som en av de mer offensive indreløperrollene i 4-3-3. Selv om han også kan spille som defensiv midtbane, mener Pearce at hans kreativitet og pasningsfot vil komme til bedre nytte høyere i banen.

«Hans pasningsspekter vil bli et stort pluss, spesielt mot motstandere som ligger dypt og prøver å frustrere Klopps lag.»

En injeksjon av kvalitet

Også Paul Gorst i Liverpool Echo påpeker endringen i overgangsstrategi som måtte til for at Thiago skulle signeres. Tidligere har selv spillere som Alisson Becker og Virgil van Dijk, hatt litt å bevise på aller høyeste nivå før de signerte for Liverpool - det har ikke Thiago.

Som «Champions League-vinner med både Barcelona og Bayern, vil Thiago uten tvil gi en injeksjon av kvalitet på midtbanen, som enkelte ganger har vært stemplet mer for hardt arbeid enn godt håndverk.»

«Selv om Gini Wijnaldum, Fabinho og Jordan Henderson har vært viktige brikker til suksessen under Jürgen Klopp og laget de siste to årene, gir Thiago en ny dimensjon til denne midtbanen.»

«Pasningsferdighetene alene vil gi de røde en ny måte å bryte gjennom sammenpakkede forsvar og dyptliggende lag på. Thiago vil blir Liverpools dirigent, som kan diktere tempo, og være beroligende i et maskinrom som vanligvis er i kampens hete», skriver Gorst, og nevner Thiago som en Xabi Alonso-type.

Passer i flere systemer

Neil Jones i Goal.com påpeker at Thiago har vist at han er verdensklasse, og en som Klopp mener vil «gi en ny dimensjon til laget», når de nå skal forsvare seriemesterskapet og kjempe i Champions League. 

David Lynch i Evening Standard skriver at Jürgen Klopp nå kan planlegge for forsvaret av tittelen med en spiller i verdensklasse på midtbanen.

Han påpeker at hvis Wijnaldum blir værende vil konkurransen på en allerede tettpakket midtbane bli enda større. Et moment er at Fabinho kan bli et mer aktuelt valg som midtstopper-vikar, og samtidig kan det åpne opp for mer bruk av 4-2-3-1-formasjonen, noe som i tillegg kan åpne opp for mer bruk av Takumi Minamino