Bayerns manager: – Jeg kan bare gratulere Liverpool

Det ser ut som Thiago Alcantara nærmer seg en overgang til Liverpool.

17. sep 2020 kl 10.35 Arve Vassbotten

Denne saken oppdateres kontinuerlig.

Alle de fremste Liverpool-journalistene James Pearce i The Athletic, Paul Joyce i The Times, David Lynch i Evening Standard og Chris Bascombe i The Telegraph, melder nå at Liverpool er nær en overgang for Thiago Alcantara.

«De vil signere han uansett om en annen midtbanespiller drar», skriver Paul Joyce på Twitter.

Joyce skriver at Liverpool vil betale 20 millioner pund, men at summen kan gå opp med 5 millioner pund utifra visse kriterier. 29-åringen vil signere en kontrakt på fire år. 

David Maddock i Mirror skriver på Twitter at selv om summen er 20 millioner pund, så vil det betales på avdrag på 5 millioner pund, for hvert av de fire årene. Det skal ha vært en nøkkel for å komme i havn med forhandlingene på grunn av den usikre økonomiske situasjonen som er nå.

Melissa Readdy skriver at bonusen vil komme basert på å vinne Premier League og/eller Champions League, samt hvor langt klubben kommer i Champions League. 

Thiago vil få draktnummer 6, som Dejan Lovren bar fram til i sommer. Ifølge David Maddock i Mirror, kan det bli medisinsk test på Thiago allerede torsdag. 

Debuten mot Lincoln

Thiago vil ikke bli klar til kampen mot Chelsea, skriver Neil Jones i Goal.com, men kan få debuten mot Lincoln i ligacupen.

Til Bild bekrefter Bayern Münchens direktør Karl-Heinz Rummenigge at klubbene har kommet til enighet. 

– Jeg kan bekrefte at Bayern har blitt enig med Liverpool. Det var Thiagos store ønske å gjøre noe annet på slutten av karrieren, sier Rumennigge.

Bayern Münchens manager Hansi Flick bekrefter også at Thiago forlater klubben. 

– Thiago er en ekstraordinær spiller, og var veldig viktig for oss. Trenerstaben og jeg satte pris på å jobbe med ham. Det var veldig emosjonelt å si farvel. Jeg kan bare gratulere Liverpool siden de har fått en stor spiller og en fin person, sier Flick.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]