– Så langt har det ikke vært noen samtaler mellom Liverpool og Bayern München

Liverpool fortsetter å linkes til Thiago Alcantara, men er avventende.

16. sep 2020 kl 14.56 Arild Skjæveland

I flere måneder har vi lest om Bayern Münchens midtbanespiller Thiago Alcantara, som vil bort fra Allianz Arena og som skal være ønsket av Liverpool.

Så langt har ingenting skjedd. Liverpools sesong er i gang igjen, og Thiago trener med sine lagkamerater i Tyskland.

I et nettmøte med leserne har James Pearce i The Athletic forklart situasjonen og hvordan det ligger an. 

– Så langt har det ikke vært noen samtaler mellom Liverpool og Bayern München om en overgangssum for Thiago. Det har blitt bekreftet fra kilder i begge klubber. Den eneste kontakten har vært med den spanske landslagsspillerens representanter, svarer Pearce.

– Hvorfor? For det første – jeg har blitt fortalt at Liverpool kun ville gjøre et framstøt for Thiago dersom en annen sentral midtbanespiller skulle dra. Økonomien er også en del av det.

– 30 millioner pund høres ikke ut som så mye, men det er for noen du kan signere en pre-kontrakt med helt gratis i januar. Han vil også kreve en lønn på 200.000 pund i uka, over en tre- eller fireårsperiode. Det er mye for en spiller som fyller 30 år denne sesongen, sier han videre.

Avhenger av Wijnaldum

Pearce tror Gini Wijnaldums fremtid vil være en avgjørende faktor. Nederlenderen er ønsket i Barcelona, men signalene de siste dagene har vært at han nå ønsker å bli i Liverpool.

– Mye avhenger av hva som skjer med Wijnaldum, og hva Liverpool kan få inn av penger fra salg de kommende ukene. Thiago følte at han hadde en overgang klar et sted, og ettersom han sa farvel til lagkameratene i Bayern mot slutten av forrige sesong og la huset sitt ut for salg.

– Men fremtiden virker langt ifra klar. Jeg vil elske å se Thiago på Anfield fordi han er en klassespiller, men dersom du ser på balansen i stallen, mener jeg at kjøp av en ny midtstopper og kantspiller er større prioritet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]