Velinformert tysk journalist:– Akkurat nå prøver Bayern å selge Thiago

Bild-journalist Christian Falk sier sjefene i Bayern venter på et tilbud og at Thiago foretrekker en overgang til Liverpool.

4. sep 2020 kl 16.47 Jens Bessesen

En av Tysklands mest velinformerte sportsjournalister, Christian Falk fra Bild, gjestet torsdag Liverpool Echos «Blood Red: The Liverpool FC Podcast». Der var det naturligvis Thiago Alcantara som var det store samtaleemnet. 

Falk slo fast at det pågår samtaler mellom Bayern München og Liverpool, selv om engelske medier har meldt det motsatte. 

– Det er samtaler, men foreløpig ikke noe konkret. Bayern-sjefene er på ferie og venter på et tilbud. Mens Liverpool kanskje venter og ser om de får penger for Wijnaldum. Thiago sa farvel til lagkameratene etter Champions League-festen, så det vil være rart for ham å komme tilbake på treninger. Vi må vente og se. Vi vet at Klopp er veldig interessert, men det var han også i Timo Werner, sier Falk i podcasten. 

Thiago ville torsdag ikke kommentere spekulasjonene overfor pressen, men sa at han er fornøyd med å være i Bayern

– Bayern prøver å selge Thiago

Han tror grunnen til at engelske medier ikke melder akkurat det samme som de tyske er at Liverpool ikke vil gå offentlig ut med sin interesse. 

– Da blir prisen fort høyere, sier han. 

Bayern skal foreløpig ha satt en prislapp på 30 millioner euro, en pris Liverpool per nå ikke er villig til å betale. 

– Akkurat nå prøver Bayern å selge Thiago. De ønsket aller helst at han skulle bli, men de ble ikke enige om å forlenge kontrakten som går ut neste sommer. Nå har han vært i Tyskland siden 2013 og planen har alltid vært å prøve seg et annet sted. Så sier ryktene fra garderoben at han ser for seg at Liverpool som neste sted og styret venter på et tilbud fra dem, men hvis noen andre sniker seg inn kan jo de snappe ham opp, sier Falk.

– Vil ta neste steg

Falk beskriver Thiago som en komplett midtbanespiller. 

– Han er veldig god med ball, og i løpet av tiden i Tyskland har han blitt robust og god defensivt. En perfekt link mellom forsvar og angrep som ville blitt en viktig spiller for Liverpool. Han er klar for å teste seg i en litt tøffere liga og etter «the treble» med Bayern er dette en perfekt tid for en ny utfordring, sier Falk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]