Vil heller beholde Wijnaldum enn å signere Thiago

ESPN-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Steve Nicol ser ikke poenget med å signere Thiago hvis det medfører at Gini Wijnaldum forsvinner.

3. sep 2020 kl 13.32 Jens Bessesen

ESPN-ekspert Steve Nicol er ikke overbevist om at Liverpool blir bedre om det ender med salg av Georginio Wijnaldum og kjøp av Thiago Alcantara. 

– Hvis Wijnaldum ikke er fast bestemt på å dra ville jeg beholdt ham. Jeg forstår ikke hvorfor man skal endre det som har vist seg å være en suksess, sier skotten som har over 300 kamper for Liverpool.

Vil ikke gamble

Etter at Ronald Koeman gikk fra trenerjobben i Nederland til å ta over Barcelona har Wijnaldum blitt mannen de ønsker for å styrke midtbanen. Hollenderen har bare et snaut år igjen av kontrakten med Liverpool og uenigheter i forhandlingene gjør at framtiden ser usikker ut. 

Samtidig har Bayerns Thiago blitt kraftig linket til Liverpool hele sommeren, men om det blir en avtale innen overgangsvinduet stenger 5. oktober avhenger av om det blir enighet om overgangssummen. 

Steve Nicol sier han ville vært forsiktig med å endre på midtbanen til Liverpool. Han mener midtbanen er blant de beste i Europa både fysisk, på gjenvinning av ballen og til å forsyne angrepsrekka. 

– Det er litt farlig å endre på ting som fungerer. Jeg er ikke uenig i at Thiago er en fantastisk spiller, men hvorfor gamble når du er laget alle må slå, sier han. 

– Vanskelig uten penger

På spørsmål om Liverpool trenger en stor signering for å beholde posisjonen som best i England svarer Nicol at han ikke tror det står på forsøkene. 

– De prøvde å signere Werner, men på grunn av pandemien er økonomien stram og der var nok derfor Werner glapp. De har nok lyst på en kvalitetsspiller, men hvis du ikke har pengene er det vanskelig, sier Nicol.

– Hvis Thiago kommer vil han gjøre laget bedre, men nå er de det beste laget og har i tillegg mange unge spillere som Klopp ser på som framtiden. Det spiller også inn, sier Nicol. 

Ifølge de siste rapportene forbereder Barcelona et framstøt på Wijnaldum, mens Liverpool og Bayern fortsatt er i samtaler om en overgang for Thiago.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]