Telegraph:Gini kan bli ofret, for å gjøre plass til Thiago

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool løper ut neste sommer, og det er ikke sikkert Liverpool kommer til å tilby midtbanespilleren noen ny avtale.

26. aug 2020 kl 12.50 Einar Kvande

Chris Bascombe i Telegraph mener at Georginio Wijnaldum har grunn til å føle seg lite verdsatt av Liverpool-ledelsen for øyeblikket. 29-åringen ligger an til å bli spilleren som blir ofret dersom Jürgen Klopp velger å hente Thiago Alcantara fra Bayern München.

Bascombe poengterer at det ikke har kommet noen indikasjoner fra Liverpool om at Wijnaldums dager på Anfield er talte ennå, men det er heller ikke noe som tyder på at Liverpool vil avslå et seriøst bud på nederlenderen.

Wijnaldum har ett år igjen av sin kontrakt, og slik ting står nå vil han ikke bli tilbudt noen ny avtale, slår den velinformerte journalisten fast.

Det vil i så fall bety at Gini kan signere en prekontrakt med en ny klubb allerede i januar, og forlate Liverpool som Bosman-spiller i juli neste år.

Thiago Alcantara er i samme situasjon i Bayern München som Wijnaldum er i Liverpool. Også spanjolen har bare ett år igjen av sin kontrakt, og kan forlate Bundesliga-klubben som Bosman-spiller neste år. Den store forskjellen er imidlertid at de regjerende Champions League-mestrene har tilbudt Thiago en ny langtidskontrakt, og ønsker desperat å beholde spilleren.

Mens Wijnaldum forbereder seg på en ny sesong med Liverpool, samtidig som han har ett øye på fremtiden, har Liverpool standhaftig forsøkt å tone ned ryktene om at klubben er interessert i Alcantara. Dette mens tyske medier antyder daglig at Thiago vil havne i Liverpool.

En reprise på Werner-sagaen?

Bascombe mener dette kan tolkes på to måter. Den ene måten å se det på er at de som står spilleren nærmest i München er bedre informert. Den andre måten å se det på er at tyske medier selger skinnet før bjørnen er skutt, slik de gjorde i Timo Werner-sagaen.

Som i Werner-sagaen mistenker Bascombe at det er sant at Liverpool har fulgt situasjonen til Thiago uten å foreta seg noe for å signere ham ennå. Det er åpenbart at Liverpool vil trenge en spiller av Thiagos kaliber så snart Wijnaldums kontrakt løper ut. 

Det virker like åpenbart at Liverpool må selge før de kan kjøpe i disse koronatider. Det kom tydelig frem da kjøpet av den greske venstrebacken Kostas Tsimikas ble finansiert gjennom salget av Dejan Lovren.

Bayern verdsetter sin midtbanespiller til 30 millioner euro, noe som er mer enn Liverpool normalt er villige til å betale for en 29-åring. Bascombe mener det er urealistisk å tro at Liverpool vil betale så mye for en spiller som kan signere prekontrakt med klubben rett etter nyttår. Men det virker ikke som Alcantara er særlig lysten på å vente ett år til før han forlater München, noe som har kommet tydelig frem i uttalelser fra Bayern-leiren.

Bascombe slår samtidig fast at Wijnaldum fortsatt regnes som en viktig spiller som inngår i Klopps planer for førstelaget så lenge han er Liverpool-spiller. Forskjellen på Wijnaldum og for eksempel Adam Lallana og Daniel Sturridge, er at nederlenderen fortsatt er en del av førsteelleveren, mens de to sistnevnte var for reserver å regne da de gikk inn i siste året av sine kontrakter med Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]