EFL Trophy:Det blir korte reiser for Liverpools unge mannskap

Nå er det klart hvilke klubber Liverpools U21-lag møter i gruppespillet i EFL Trophy.

26. aug 2020 kl 11.57 Einar Kvande

Gruppene er nå trukket for gruppespillet i EFL Trophy. Liverpool U21 har havnet i gruppe D i Northern Group Stage, hvor de møter Port Vale, Tranmere Rovers og Wigan Athletic.

Det er altså førstelagene til disse klubbene som Liverpools unge mannskap skal bryne seg på, i en relativt lokal gruppe.

Rykket ned fra Championship

Wigan Athletic rykket ned fra Championship til League One fordi de ble fratrukket tolv poeng på grunn av økonomisk rot. Dermed endte de nest sist på tabellen isteden for som nummer 13.

Tranmere Rovers skal kommende sesong spille i League Two, etter å ha rykket ned fra League One med marginalt dårligere poengsnitt per kamp enn AFC Wimbledon, som var det siste laget som berget plassen i divisjonen. Tranmere sanket 0,94 poeng per kamp, mot London-klubbens 1,00 poeng per kamp. AFC Wimbledon spilte 35 kamper, Tranmere 34.

Port Vale tar fatt på nok et år i League Two, etter at de akkurat ikke klarte å komme med i playoff om opprykk forrige sesong. De sanket 1,54 poeng per kamp i snitt og endte på åttendeplass, mens Northampton Town, som tok den siste plassen i playoff, sanket 1,57 poeng per kamp. Begge klubbene spilte 37 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]