– Nå tror han på seg selv igjen

Offensiv Liverpool-spiller kan bli sentral i EM-kvalifiseringskamper.

25. aug 2020 kl 23.00 Einar Kvande

Den walisiske U21-landslagssjefen Paul Bodin håper at Liverpool-angriper Ben Woodburn skal bli sentral i Wales sine kvalifiseringskamper til U21-EM i 2021. Wales møter Bosnia & Herzegovina i Zenica i sin neste kamp, den 4. spetember.

Etter et mislykket låneopphold i Sheffield United, og deretter et låneopphold i Oxford United der Woodburn var forfulgt av skader, ser nå 20-åringen fremover. Liverpool-angriperen har 10 A-landskamper for Wales, men har aldri spilt for U21-landslaget tidligere.

– Ben har vært gjennom en vanskelig periode. Jeg forteller alltid spillerne at livet som profesjonell er en berg- og dalbane. Du har oppturer og du har nedturer, men mellom dem må du holde balansen, sier Bodin til BBC Sport.

– Nå er Ben forhåpentligvis på riktig vei igjen, og han er helt klart en viktig del av vår tropp.

– Han har vært gjennom en tøff periode, men det ble bedre for ham sist sesong da han dro på lån til Oxford og spilte mange kamper der. Jeg så ham spille i flere av kampene. 

– Han begynte å tro på seg selv igjen, og forhåpentligvis får han en god preseason med Liverpool nå, slik at han er klar til innsats for oss. 

Woodburn scoret i sin A-landslagsdebut for Wales mot Østerrike i september i 2017. Nylig scoret han for Liverpools U23-lag i en treningskamp mot The New Saints. 

Debuterte på landslaget for tre år siden

Woodburn er ikke den eneste Liverpool-spilleren i Wales sin U21-tropp denne gangen. Morgan Boyes, som er utlånt til Fleetwood Town, er også med. Sistnevnte har heller ingen U21-landskamper for Wales fra tidligere. 

Bodin må klare seg uten Neco Williams denne gangen, ettersom høyrebacken er kommet med i A-landslagstroppen. 

Wales U21 har ikke spilt kamp siden november 2019, da de slo Bosnia 1-0 i Wrexham. Det var deres andre seier i EM-kvalifiseringen, hvor de etter fire kamper er nummer tre i gruppe 9, bak Belgia og Tyskland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]