Brakk bein i begge føttene denne sesongen - i kveld sitter han på innbytterbenken på Wembley

Den utlånte Liverpool-spilleren kan få en knallavslutning på en sesong preget av skader.

13. jul 2020 kl 19.32 Einar Kvande

Liverpools yngste målscorer gjennom tidene kan i kveld bli å se i aksjon på selveste Wembley, når Oxford United spiller playoff-finale mot Wycombe Wanderers om opprykk fra League One.

Ben Woodburn har som kjent vært utlånt fra Liverpool til Oxford denne sesongen, men oppholdet i League One-klubben har på ingen måte vært noen dans på roser for den unge angriperen.

Waliseren spilte 13 kamper for Oxford før uhellet var ute tidlig i oktober, og han brakk et bein i den ene foten. Woodburn var bare noen treningsøkter unna et comeback i desember, da han pådro seg en eksakt lik skade i den andre foten. Deretter kom koronapandemien.

Den utlånte Liverpool-spilleren spilte derfor ikke en eneste kamp for Oxford igjen før nå i juli, da Oxford danket ut Portsmouth i playoff-semifinalene. Woodburn spilte 55 minutter i 1-1 kampen på Fratton Park, mens han var å finne på innbytterbenken i returen på Kassam Stadium. Liverpool-angriperen ble satt innpå bare minuttet før ekstraomgangene var over i en ny 1-1 kamp, og så scoret han på det første straffesparket i straffespark-konkurransen som Oxford vant.

WEMBLEY-KLARE: Ben Woodburn og de andre Oxford-spillerne feirer semifinaleseieren over Portsmouth.

WEMBLEY-KLARE: Ben Woodburn og de andre Oxford-spillerne feirer semifinaleseieren over Portsmouth.

Har fortsatt tid til å bli Premier League-spiller

– Han var en av de beste spillerne i ligaen før han brakk et bein i foten første gangen, uttaler Oxford-manager Karl Robinson til Liverpool Echo.

– Jeg husker at jeg var på en fest rundt juletider, og jeg sa til guttene at Woody ville være tilbake på mandag. Plutselig så jeg at jeg hadde fem tapte anrop fra Richie Partridge (fysioterapeut i Liverpool), og jeg syntes det var litt merkelig på den tiden av døgnet. Normalt ringer han meg bare når han har noe morsomt å fortelle, sier Robinson, som er scouser god som noen.

– Da jeg ringte tilbake fikk jeg høre de dårlige nyhetene. Woody hadde brukket et bein i den andre foten. Jeg hadde virkelig sympati med den unge spilleren. Jeg tror neste år vil bli et stort år for ham. Han vil elske å spille fotball igjen etter skuffelsene han har hatt.

– Så mye har gått galt for ham det siste året. Jeg håper bare han blir en bedre fotballspiller av all uflaksen han har hatt.

Robinson har kjent Woodburn siden han selv var trener ved Liverpools akademi for over ti år siden.

– Jeg husker ham som veldig ung gutt. Han var bare åtte år gammel da han kom til akademiet. Han hadde masse talent. Vi hadde Trent Alexander-Arnold også, og Jesse Lingard som endte opp hos Manchester United.

– Da Ben var 17 år gammel spilte han sammen med Mo Salah for Liverpool og sammen med Gareth Bale for Wales. Men så ble han lånt ut til Sheffield United, og det gikk ikke slik han håpet. Folk glemmer at Woody bare er 20 år gammel. Du trenger ikke å bli en etablert Premier League-spiller før du er 24 eller 25 år gammel. Han har minst fire år til å nå sine mål, slik Curtis Jones og Neco Williams også er i ferd med å gjøre.

Playoff-finalen i League One mellom Oxford United og Wycombe Wanderes på Wembley ser du på Vsport1 og Viaplay klokken 20.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]