Mange Liverpool-spillere må ut på reise: Neco Williams tatt ut på landslaget for første gang

Flere Liverpool-spillere skal på landslagsoppdrag nærmest midt i pre-season, og en av dem er førstereis.

25. aug 2020 kl 14.13 Øystein Tronstad

Det er første gang at Liverpools unge back blir tatt ut på førstelaget til Wales. Han har tidligere landskamper for U19. Williams debuterer i troppen sammen med Swanseas midtstopper Ban Cabango.

Trener Ryan Giggs sier:

– Jeg gleder meg fordi de er store talenter som jeg har fulgt med lenge. Neco har allerede spilt en rekke kamper på tampen av forrige sesong. Han er en spennende spiller i en stor klubb.

Lagkamerat Harry Wilson er også med i det som er en Premier League-tung tropp som møter Finland borte og Bulgaria hjemme 3. og 6. september. I tillegg er Irland i gruppa.

Rutinerte navn som Wayne Hennessey, tidliger Liverpool-keeper Danny Ward, Ben Davies, Ashley Williams, Aaron Ramsey, David Brooks, Daniel James, Gareth Bale og Hal Robson-Kanu er på plass.

Skottland

Back-kollega Andy Robertson er selvsagt med når Skottland møter Israel hjemme og Tsjekkia borte 4. og 7. september. Slovakia er også i gruppa.

Tidligere Liverpool-trener Steve Clarke har tatt ut to debutanter til oppgjørene.

England

For tiden omstridte Harry maguire er tatt ut i Gareth Southgates tropp. Det samme er Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez, mens Jordan Henderson ikke er med.

Mason Greenwood og Phil Foden debuterer i troppen som møter Island borte 5. september og Danmark fire dager senere.

Belgia

Divock Origi er med når Belgia møter Danmark borte og Island hjemme 5. og 8. september. Det siste laget i gruppa er England.

Tidligere Liverpool-spiller Simon Mignolet er en av fire målvakter i en sterk tropp med navn som Hazard (Eden+Thorgan), De Bruyne, Tielemans, Witsel, Trossard, Mertens og Lukaku. Den unge Anderlecht-spissen Jérémy Doku er kalt opp for første gang.

Landslagsvinduet kommer rett før seriestart og midt i pre-season. Liverpool møter Arsenal i Community Shield 29. august og Leeds United i Premier League 12. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]