Shaqiri måtte ut med skade da England tok tredjeplassen etter straffer

Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez spilte hele kampen.

9. jun 2019 kl 17.49 Arild Skjæveland

Liverpool hadde tre spillere fra start da det skulle avgjøres hvem som tok tredjeplassen i UEFA Nations League i Guimarães.

Xherdan Shaqiri startet for Sveits, mens Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez spilte i Englands forsvar. Gomez gjorde sakene sine bra i midtforsvaret sammen med Harry Maguire.

Det var en tam førsteomgang på Estádio D. Afonso Henriques, der Harry Kane lobbet i tverrleggeren, og Alexander-Arnolds farlige avleveringer var så nære England kom utenom det. Både Dele Alli og Raheem Sterling burde ha scoret etter innlegg fra høyrebacken.

20-åringen tok omtrent det som var av dødballer for engelskmennene.

DØDBALLSPESIALIST:
DØDBALLSPESIALIST:  Trent Alexander-Arnold tok alt av dødballer for England.

Shaqiri ut med skade

Like etter timen var spilt så det ut som Xherdan Shaqiri pådro seg en strekk. Han signaliserte umiddelbart til benken, og haltet sakte av banen.

Liverpools nummer 23 hadde vært involvert i en del av det sveitserne skapte offensivt, men kom ikke til de store sjansene selv.

Sveits har ikke flere landskamper før landslagspausen i september, så nå kan 27-åringen ta ferie. Det er foreløpig uklart hvor alvorlig strekken er, men en får håpe og tro at han melder seg til tjeneste når pre-season starter tidlig i juli.

120 minutter i kampen ingen ville spille

Etter at begge lagene tapte sine semifinaler mot Portugal og Nederland i midtuken, er ikke en «bronsefinale» en kamp noen av lagene ønsket å spille.

Både presse og tilskuere virket å være fornøyd med at Callum Wilson da scoret like før ordinær tid var ute, men dommeren så en forseelse tidligere i angrepet og annullerte etter bruk av VAR. Lagene måtte ut i ekstaomganger.

Englands største farligheter kom stort sett etter Alexander-Arnold sine innlegg. Av 11 sjanser, skapte høyrebacken sju av dem.

Sterling var farlig frempå da han satte et frispark i tverrleggeren i den andre ekstraomgangen.

Ble avgjort på straffer

Etter målløse 120 minutter skulle det bli avgjort på straffespark. Ikke det engelskmenn vanligvis er mest glad i - men de slo Colombia på straffer i VM i fjor sommer.

Maguire 1-0, Zuber 1-1, Barkley 2-1, Xhaka 2-2, Sancho 3-2, Akanji 3-3, Sterling 4-3, Mbabu 4-4, keeper Pickford (!) 5-4, Schär 5-5 - og det var over på én og én straffe...

Dier 6-5, før Drmic brente sin straffespark - og England tok tredjeplassen. ingen Liverpool-spillere måtte ta straffer denne gang.

I kveld skal det spilles en Nations League-kamp av betydning. Kl. 20.45 spiller Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum og Nederland mot Portugal. Kampen sendes på TV 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]