SKILTET:  Spillerne tok alltid på skiltet, frem til Klopp ble manager. Nå er det tillatt igjen.

Nå kan spillerne gjøre dette igjen

Jürgen Klopps forbud er nå opphevet.

Det var Bill Shankly som bestemte at det velkjente «This is Anfield»-skiltet skulle henge over spillertunnelen, og være det spillerne så da de gikk ned trappen for å komme ut på Anfield-matta.

Shankly sa at det var «for å minne guttene våre på hvem de spiller for, og for å minne motstanderen på hvem de spiller mot» - og sette frykt inn i motstanderne som kom til Liverpools hjemmebane.

Skiltet kom opp i mars 1972, og Newcastle var første motstander som spilte på Anfield etter at det var på plass. I tunnelen skal historien ha det til at Ian St. John overhørte Newcastles Malcolm «Supermac» Macdonald si «åh, vi har kommet til riktig stadion gutter, This is Anfield». Shankly skal ha hørt ham si det, Liverpool vant kampen 5-0, og Shanks skal ha oppsøkt «Supermac» i garderoben etter kampen for å fortelle ham at han visste hvor det var til neste gang.

TUNNELEN NÅ:  Skiltet er der fortsatt, men tunnelen ser helt annerledes ut.

Tok alltid på skiltet

Fra 1972 og frem til i moderne tid, så var det tradisjon at Liverpool-spillere, og ofte tidligere røde, tok på skiltet når de gikk ned tunnelen. Det er også trolig det mest fotograferte stedet, både når Liverpool signerte en ny spiller eller fikk ny manager, eller for folk som var på omvisning.

Nå er trappene borte, og det er en helt ny tunnel på Main Stand. Men skiltet er der fortsatt. Endringen er bare at manageren la ned forbud for spillerne mot å ta på det før de entrer gressmatten.

– Jeg har sagt til spillerne at de ikke skal røre «This is Anfield»-skiltet før de har vunnet noe. Det er et tegn på respekt, sa Klopp, med tydelig henvisning til Liverpools rike historie, sa Klopp etter seks måneder i klubben.

Klopp tok selv på skiltet både da han var manager for Borussia Dortmund, og da han ble presentert i Liverpool i oktober 2015.

Nå har også spillerne tillatelse - etter triumfen i Madrid 1. juni.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.09.2019 kl 20:28

Denne uken skal Naby Keita være tilbake i trening

Midtbanespilleren har bare spilt 23 minutter denne sesongen.

+
18.09.2019 kl 18:18

Ingen har hatt en større ledelse etter fem kamper i Premier League

Full pott etter fem kamper har skjedd tidligere - men en luke på fem poeng er uvanlig.

+
18.09.2019 kl 16:30

– Vi kan ta ut frustrasjonen vår mot Liverpool

Premier Leagues toppscorer er offensiv før søndagens møte med Liverpool.

+
18.09.2019 kl 15:00

– Taper du i Napoli ender du opp med å vinne Champions League

Det var ordene fra Carlo Ancelotti til Jürgen Klopp etter kampslutt.

+