– Han fortjener å vinne Ballon d’Or

Søndag får Virgil van Dijk muligheten til å løfte en ny pokal.

8. jun 2019 kl 21.39 Marius Rabben

Den nye turneringa UEFA Nations League skal avgjøres når Portugal møter Nederland på hjemmebane søndag kveld.

Inn mot storoppgjøret har det naturlig nok vært mye fokus på landslagenes kapteiner og to største stjerner, Cristiano Ronaldo og Virgil van Dijk, men det er sistnevnte som foreløpig har størst mulighet til å vinne Ballon d’Or for 2019.

Bookmakernes favoritt

Ronaldo, som står med hele fem gullballer fra før, viste seg riktignok fra sin beste side da han scoret et imponerende hattrick i semifinalen mot Sveits onsdag, men etter Champions League-triumfen forrige helg og den påfølgende prestasjonen i møtet med England torsdag har bookmakerne nå faktisk plassert van Dijk forbi Lionel Messi på toppen av lista.

Liverpools forsvarsvidunder er med andre ord den største favoritten til å bli kåret til verdens beste spiller.

Bookmakerne gir omtrent 1,7 i odds på at Virgil vinner Gullballen 2019, mens Messi får drøyt 2,1.

– Han er den beste forsvarsspilleren i verden; han har hatt en veldig god sesong og han har stoppet alle sammen. Han fortjener å vinne Ballon d’Or. Men det er ikke opp til spillerne, sier klubbkompis Gini Wijnaldum til pressen før Nations League-finalen.

Etter Champions League-finalen sa Virgil selv, som ikke er passert av noen spillere på utrolige 64 klubbkamper, at han mener Messi bør vinne så lenge han er aktiv, men at han selvfølgelig tar imot prisen dersom det skulle skje at han selv vinner.

Gjensidig respekt

Den gjeve utmerkelsen finner imidlertid ikke sted for om et drøyt halvår, og nå er det den 71 centimeter høye – og helt nye – pokalen i UEFA Nations League som gjelder. UEFA opplyser at prispengene er 10,5 millioner euro til vinneren og 9 millioner til sølvplassen.

– Vi spiller mot Portugal, ikke bare Cristiano Ronaldo, sier Virgil på spørsmål om tidenes mestscorende portugiser, som han beskriver som en fantastisk spiller, ifølge Telegraph.

– De har et veldig godt lag. Det kommer til å bli tøft. Vi er nødt til å være klare.

I motsatt leir skryter Ronaldo av nederlendernes miks av erfarne og unge profiler.

– De er et strålende lag. Jeg har sett på dem. De har en glimrende tropp med gode spillere. Yngre og mer erfarne spillerne, noe som gjør laget deres bare bedre.

Nations League-finalen har avspark søndag kl. 21.00 på TV 2. Den spilles på Estádio do Dragão, der Liverpool slo Porto 4–1 i Champions League-kvartfinalen i april og van Dijk havnet på scoringslista.

Tidligere på dagen – kl. 15.00 – møtes England og Sveits til kamp om bronsen på samme kanal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]