Blant favorittene til å bli verdens beste spiller

Men selv mener Virgil at Messi bør vinne prisen.

2. jun 2019 kl 12.26 Marius Rabben

De enorme prestasjonene Virgil van Dijk har levert i Liverpool-trøya gjør at nederlenderen har kommet med i diskusjonene om å vinne den gjeve Gullballen – «Ballon d’Or» – som årlig skal krone verdens beste spiller.

Bookmakerne har i dag forsvarsvidunderet på 2. plass bak Lionel Messi.

– Ikke noe jeg tenker på

Etter nok en kjempekamp da Champions League-tittelen ble sikret i Madrid, der han fikk 9 på Liverpool.no’s børs og ble av UEFA kåret til banens beste, fikk van Dijk spørsmål om temaet på pressekonferansen etter finalen.

– Jeg mener Messi er verdens beste spiller og synes han fortjener den så lenge han spiller. Så Ballon d’Or er definitivt ikke noe jeg tenker på, sier Liverpool-stopperen.

Kun to forsvarsspillere har vunnet prisen tidligere: Fabio Cannavaro i 2006 og Franz Beckenbauer i 1972 og 1976.

– Hvis det på en eller annen måte skjer at jeg vinner, tar jeg den selvfølgelig imot, men jeg tror ikke det er tilfelle, sier Virgil.

– Jeg mener uansett at han (Messi) er verdens beste spiller. Det betyr ikke noe om han er i Champions League-finalen eller ei.

Etter helgas triumf er for øvrig Sadio Mané og Mohamed Salah også inne på topp fem sammen med Cristiano Ronaldo av Gullballen-favorittene i spillmarkedet, men foreløpig et stykke bak de to øverste.

– Glad og stolt for at han ønsket meg til denne nydelige klubben

Van Dijk ble også spurt om Jürgen Klopp, og skrøt i likhet med kapteinen om samholdet han har skapt.

– Han er først og fremst en fantastisk manager, men også et fantastisk menneske. Måten han håndterer oss spillere på i kamper og utenfor, er enestående, forteller stopperkjempen.

– Det er en fornøyelse å jobbe sammen med ham, i tillegg med resten av trenerapparatet, alle folkene som jobber på Melwood. Det er et utrolig miljø å være en del av. Jeg er veldig glad og stolt for at han ønsket meg til denne nydelige klubben.

Selve finalen var på ingen måte Liverpools mest velspilte kamp, uten at det betyr noe nå.

– Gravde dypt

– Å score på straffesparket etter ett minutt hjelper mye og gir oss et løft. Men det kan også være veldig farlig; mentalt er det ganske tøft i en finale.

– Vi gravde dypt, for i 2. omgang var de gode og skapte sjanser, og vi hadde det litt vanskelig, men ja ... vi er Champions League-vinnere, så alt er bra, sier han med et fornøyd smil.

I ettermiddag skal de røde spillerne motta sin fortjente hyllest i Liverpools gater. Festen er allerede godt i gang.

– Jeg forventer mye av paraden, festen i kveld, i morgen. Det kommer til å bli noen tøffe netter, men det bryr jeg meg ikke om og skal bare nyte hver eneste bit av det. Forhåpentligvis husker jeg alt i etterkant også!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]